Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Schud regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Laat de hazelnoten iets afkoelen en hak ze grof.
Splits de eieren en klop het eiwit stijf met behulp van een mixer.
Klop de ricotta los met het eigeel. Voeg de vanille, melk, speltmeel, bakpoeder en een snuf zout toe en meng dit goed door elkaar.
Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag zodat het luchtig blijft.
Snijd de appels in kleine stukjes en doe ze met de boter en de suiker in een koekenpan.
Zet deze op een zacht vuurtje en schud regelmatig even om terwijl je de spelt pannenkoekjes bakt.
Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en schep met behulp van een juslepel hoopjes beslag in de pan. Bak de spelt pannenkoeken met zo'n vier stuks tegelijk en bak ze aan beide kanten mooi bruin.
Serveer de spelt pannenkoekjes met de gekarameliseerde appel en de gehakte hazelnoten.
Notities
De pannenkoeken zijn in de koelkast nog een dag of twee houdbaar. Je kunt dus een dubbele portie maken of ze vooraf bakken. Warm ze voor het serveren nog even op in de pan of in de magnetron.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.