150grM&M's(die zonder pinda's zijn het makkelijkste!)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar.
Doe de boter in een andere kom en voeg de bruine en witte suiker toe. Klop met de mixer tot een romig mengsel. Voeg het vanille-extract en het ei toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan het beslag en vouw dit met een spatel door het beslag. Roer niet te lang door, als het net opgenomen is, is het al goed.
Roer de M&M's door het beslag.
Zet het deeg een kwartier in de koelkast zodat het ietsje kan opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
Zet twee bakplaten klaar en bedek deze met bakpapier. Vorm 12 bolletjes van het deeg door ze met je handen tot balletjes te rollen en verdeel ze over twee met bakpapier beklede bakplaten (de koeken lopen uit, dus het is beter om het beslag te verdelen over twee bakplaten). Tip: wil je dat de koekjes wat dikker blijven? Zet de balletjes deeg dan eerst nog minimaal een half uurtje terug in de koelkast.
Bak de Subway koeken in ca 10 minuten af. Wissel halverwege de bakplaten om als je beide bakplaten tegelijk in de oven zet. Het kan zijn dat je dan de baktijd met ongeveer 2 minuten moet verlengen. Zelf bak ik ze het liefste apart af, dan kan ik ze beter in de gaten houden. Als de koeken beginnen te kleuren aan de buitenkant maar aan de binnenkant nog wat zacht zijn, zijn ze klaar.
Als ze uit de oven komen, zijn je koeken waarschijnlijk nog een beetje zacht. Dat geeft niet, ze worden nog iets harder als ze afkoelen (en als ze nog een beetje zijn in het midden is dat juist goddelijk!) Laat de koeken eerst een kwartiertje afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna op een rek volledig afkoelen.
Notities
Bewaar de koeken in een goed afgesloten trommel, dan blijven ze een paar dagen lekker.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.