zoet

Subway koekjes met M&M’s zelf maken

Subway koekjes met M&M's kun je makkelijk zelf maken

Je kent ze wel toch, die heerlijke Subway koekjes? Echt to die for zijn ze. De cookies zijn zo lekker chewy van binnen (hebben we daar eigenlijk een goed Nederlands woord voor? Ik kom er in ieder geval niet op!) en vallen al bijna uit elkaar als je ze oppakt. Vooral de variant met M&M’s en die met witte chocolade en macadamia’s vind ik echt superlekker. Maar eigenlijk lust ik ze allemaal… Het goede nieuws? Je kunt Subway koekjes heel makkelijk zelf maken.

Het recept is een eitje, je bent maar tien minuutjes bezig om het beslag te maken. En na een kwartiertje in de oven zijn je zelfgemaakte Subway koekjes al klaar! Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot je zelfgemaakte koeken zijn afgekoeld…

Recept Subway koekjes

(voor ca 18-20 koeken)

  • 170 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 185 gr bruine suiker
  • 110 gr witte suiker
  • 1 el vanille-essence
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 250 zelfrijzend bakmeel
  • 2 koffiekopjes vol M&M’s (met of zonder pinda’s, net wat je lekker vindt)
  • Extra nodig: twee bakplaten, bakpapier, mixer, kom

Zo maak je de Subway M&M koekjes

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Doe de boter in een kom en voeg de bruine en witte suiker toe. Voeg de vanille-essence, het ei en het eigeel toe en mix tot een glad deeg met behulp van een mixer.
  • Zeef het bakmeel en voeg toe aan het beslag. Meng goed door tot het meel helemaal is opgenomen, dit gaat het beste met de deeghaken van je mixer.
  • Hak de M&M’s grof (als je die met pinda’s gebruikt, die zonder pinda’s kun je gewoon heel laten) en roer deze door het beslag. Zet het deeg even tien minuten in de koelkast als het nog heel erg plakkerig is.
  • Zet twee bakplaten klaar en bedek deze met bakpapier. Vorm 18 – 20 bolletjes van het deeg (dit gaat het makkelijkste als je handen een beetje vochtig zijn) en verdeel ze over twee met bakpapier beklede bakplaten. Druk de koekbolletjes een klein beetje plat.
  • Bak de Subway koeken in ca 17 minuten af. Wissel halverwege de bakplaten om als je beide bakplaten tegelijk in de oven zet. (als je met één bakplaat tegelijk bakt, dan zijn de koeken meestal al iets eerder klaar, na ca 15 minuten).
  • Als ze uit de oven komen, zijn je koeken waarschijnlijk nog een beetje zacht. Dat geeft niet, ze worden nog iets harder als ze afkoelen (en als ze nog een beetje chewy zijn in het midden is dat juist goddelijk!) Laat de koeken eerst een kwartiertje afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna op een rek volledig afkoelen.

Ik vond het recept voor deze Subway koekjes op deze Australische website.

En hoe je er uit ziet als je zelfgemaakte Subway koekjes uit de oven komen? Check het hier.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Hahaha vet leuke foto; jij met je koekje :) Eerlijk gezegd volgens mij heb ik nog nooit een subway koekje op maar ze zien er wel echt heerlijk uit!

    13 augustus 2015 at 05:38
  • Reactie achterlaten