zoet

Subway koekjes met M&M’s zelf maken

Subway koekjes

Je kent ze wel toch, die heerlijke Subway koekjes? Echt to die for zijn ze. De cookies zijn zo lekker chewy van binnen (hebben we daar eigenlijk een goed Nederlands woord voor? Ik kom er in ieder geval niet op!) en vallen al bijna uit elkaar als je ze oppakt. Vooral de variant met M&M’s en die met witte chocolade en macadamia’s vind ik echt superlekker. Maar eigenlijk lust ik ze allemaal… Het goede nieuws? Je kunt Subway koekjes heel makkelijk zelf maken.

Makkelijk recept voor Subway koekjes

Het recept is een eitje, je bent maar tien minuutjes bezig om het beslag te maken. En na een kwartiertje in de oven zijn je zelfgemaakte Subway koekjes al klaar! Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot je zelfgemaakte koeken zijn afgekoeld…

Subway koekjes met M&M’s zelf maken

0 from 0 votes
Course: KoekjesCuisine: AmerikaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

koekjes
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

14

minutes
Calorieën

184

kcal

Maak de beroemde Subway koekjes met M&M’s makkelijk thuis zelf na met dit recept!

Ingrediënten

  • 85 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

  • 90 gr bruine basterdsuiker

  • 55 gr witte basterdsuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 ei

  • 125 gr zelfrijzend bakmeel

  • 100 gr M&M’s (met of zonder pinda’s)

Bereiding SUBWAY M&M KOEKJES

  • Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 165 graden. Doe de boter in een kom en voeg de bruine en witte suiker toe. Voeg het vanille-extract en het ei toe en mix tot een glad deeg met behulp van een mixer.
  • Zeef het bakmeel en voeg toe aan het beslag. Meng goed door tot het meel helemaal is opgenomen, dit gaat het beste met de deeghaken van je mixer.
  • Hak de M&M’s grof (als je die met pinda’s gebruikt, die zonder pinda’s kun je gewoon heel laten) en roer deze door het beslag. Zet het deeg een kwartier in de koelkast zodat het ietsje kan opstijven.
  • Zet twee bakplaten klaar en bedek deze met bakpapier. Vorm 10-12 bolletjes van het deeg (dit gaat het makkelijkste als je handen een beetje vochtig zijn) en verdeel ze over twee met bakpapier beklede bakplaten (de koeken lopen flink uit, dus het is beter om het beslag te verdelen over twee bakplaten) Druk de koekbolletjes een klein beetje plat.
  • Bak de Subway koeken in ca 14 minuten af. Wissel halverwege de bakplaten om als je beide bakplaten tegelijk in de oven zet. (als je met één bakplaat tegelijk bakt, dan zijn de koeken meestal al iets eerder klaar, na ca 12 minuten).
  • Als ze uit de oven komen, zijn je koeken waarschijnlijk nog een beetje zacht. Dat geeft niet, ze worden nog iets harder als ze afkoelen (en als ze nog een beetje chewy zijn in het midden is dat juist goddelijk!) Laat de koeken eerst een kwartiertje afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna op een rek volledig afkoelen.

Opmerkingen

  • Bewaar de koeken in een goed afgesloten trommel, dan blijven ze een paar dagen lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Hahaha vet leuke foto; jij met je koekje :) Eerlijk gezegd volgens mij heb ik nog nooit een subway koekje op maar ze zien er wel echt heerlijk uit!

    13 augustus 2015 at 05:38
  • Reactie achterlaten