Menu
zoet

Subway koekjes met M&M’s zelf maken

Subway koekjes

Je kent ze wel toch, die heerlijke Subway koekjes? Echt to die for zijn ze. De cookies zijn zo lekker chewy van binnen (hebben we daar eigenlijk een goed Nederlands woord voor? Ik kom er in ieder geval niet op!) en vallen al bijna uit elkaar als je ze oppakt. 

Subway cookies met M&M’s

Vooral de varianten met M&M’s en die met witte chocolade en macadamia’s vind ik echt superlekker. Maar eigenlijk lust ik ze allemaal… Het goede nieuws? Je kunt Subway koekjes heel makkelijk zelf maken.

Subway koekjes met M&Ms

Met de vulling kun je natuurlijk eindeloos variëren. Je kunt de andere klassiekers van de keten namaken, bijvoorbeeld door de M&M’s te vervangen door witte chocolade & macadamia’s. Maar je kunt er nog veel meer doen:

  • Voeg eens een theelepel gemberpoeder door het beslag en vul de koeken met brokken witte chocolade
  • Een combinatie van cranberry & nootjes is ook erg lekker
  • Met een theelepel cacao en een mengsel van pure, melk- en witte chocolade maak je er triple chocolate cookies van!

Makkelijk recept voor Subway koekjes

zelf subway cookies maken

Het recept is een eitje, je bent maar tien minuutjes bezig om het beslag te maken. En na nog eens 10 minuten in de oven zijn je zelfgemaakte Subway koekjes al klaar! Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot je zelfgemaakte koeken zijn afgekoeld…

Daarom maak ik ook graag koekjes recepten, het is vaak erg makkelijk en vrij snel klaar! Ook deze snickerdoodles zijn echte aanraders. Of deze chocoladekoeken met pecannoten.

Tip voor ronde koekjes

Worden jouw koekjes ook nooit perfect rond? Ik zag laatst een heel goede tip: als de Subway koekjes met M&M’s uit de oven komen, pak je een grote kookring of bijvoorbeeld een kommetje dat groter is dan de koekjes. Draai vlug rondjes met de ring of de kom terwijl je het koekje ermee afdekt. Zo komt de koek tegen alle kanten van de ring aan en wordt je koekje een stuk ronder!

Subway koekjes bewaren

Laat de koekjes na het afbakken helemaal afkoelen, en bewaar ze daarna in een koektrommel of een andere goed afsluitbare doos. Ze blijven dan zeker een paar dagen lekker!

Subway koekjes met M&M’s zelf maken

5 from 4 stemmen
Gang: KoekjesKeuken: AmerikaansNiveau: Eenvoudig
Voor

12

koekjes
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

10

minutes

Maak de beroemde Subway koekjes met M&M’s makkelijk thuis zelf na met dit recept!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 115 gr 115 ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

  • 10 gr 10 bruine basterdsuiker

  • 50 gr 50 kristalsuiker

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 1 1 ei

  • 300 gr 300 bloem

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 0,5 tl 0,5 zout

  • 150 gr 150 M&M’s (met of zonder pinda’s)

Bereiding SUBWAY M&M KOEKJES

  • Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Doe de boter in een andere kom en voeg de bruine en witte suiker toe. Klop met de mixer tot een romig mengsel. Voeg het vanille-extract en het ei toe en mix tot een glad beslag.
  • Hak de M&M’s grof (als je die met pinda’s gebruikt, die zonder pinda’s kun je gewoon heel laten) en roer deze door het beslag. Tip: met een mes gaat dit lastig, zelf leg ik de M&M’s op een snijplaat en dek ze af met een schone theedoek zodat ze niet alle kanten op rollen. Dan geef ik met een glazen kom of een ander zwaar voorwerp er een paar klappen op (een deegroller werkt ook goed!) Zo krijg je mooie grove brokken M&M’s zonder je vingers te riskeren. Roer de M&M’s door het beslag.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan het beslag en vouw dit met een spatel door het beslag. Roer niet te lang door, als het net opgenomen is, is het al goed.
  • Zet het deeg een kwartier in de koelkast zodat het ietsje kan opstijven. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
  • Zet twee bakplaten klaar en bedek deze met bakpapier. Vorm 12 bolletjes van het deeg (het hoeft niet netjes, je kunt dit met een ijsschep doen of met twee lepels, of met je handen) en verdeel ze over twee met bakpapier beklede bakplaten (de koeken lopen uit, dus het is beter om het beslag te verdelen over twee bakplaten)
  • Bak de Subway koeken in ca 10 minuten af. Wissel halverwege de bakplaten om als je beide bakplaten tegelijk in de oven zet. Het kan zijn dat je dan de baktijd met ongeveer 2 minuten moet verlengen. Zelf bak ik ze het liefste apart af.
  • Als ze uit de oven komen, zijn je koeken waarschijnlijk nog een beetje zacht. Dat geeft niet, ze worden nog iets harder als ze afkoelen (en als ze nog een beetje chewy zijn in het midden is dat juist goddelijk!) Laat de koeken eerst een kwartiertje afkoelen op de bakplaat en laat ze daarna op een rek volledig afkoelen.

Opmerkingen

  • Bewaar de koeken in een goed afgesloten trommel, dan blijven ze een paar dagen lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept Subway cookies

1 Reactie

  • Eef
    13 augustus 2015 at 05:38

    Hahaha vet leuke foto; jij met je koekje :) Eerlijk gezegd volgens mij heb ik nog nooit een subway koekje op maar ze zien er wel echt heerlijk uit!

    Reply

Laat een reactie achter