Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en verwarm de oven voor op 180 graden.
Schep de bloem in een ovenschaal. Bak de bloem 5 minuten en schep tussendoor een paar keer om. De bloem mag niet verkleuren.
Klop de boter met de suiker, vanille en zout in een paar minuten mooi romig en spatel de bloem erdoor zodat je een mooi egaal koekjesdeeg overhoudt. Wees niet te zuinig met het zout, anders wort het geheel snel wat zoet.
Haal het ijs uit de vriezer en laat het zachter worden.
Vorm ondertussen met je handen kleine balletjes van het koekdeeg.
Hak de chocolade grof en roer de chocolade door het vanille-ijs.
Meng ook de koekballetjes door het ijs.. Je houdt waarschijnlijk wat koekballetjes over, bewaar deze als garnering of snoep het lekker op als tussendoortje.
Zet je chocolate chip cookie dough ijs terug in de vriezer en laat het weer opstijven. Haal een kwartiertje voor je het ijs wilt serveren, weer uit de vriezer en garneer desgewenst met kleine stukjes fudge.
Notities
Het overgebleven koekjesdeeg kun je ook invriezen voor later gebruik.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.