Menu
desserts

Zelf chocolate chip cookie dough ijs maken

Zelf chocolate chip cookie dough ijs maken

Je kent ‘m vast wel, de ‘cookie dough’ variant van Ben & Jerry’s? Samen met de chunky monkey is dit mijn favoriete B&J ijs. Laatst wilde ik zandkoekjes maken en het deeg was al bijna klaar, toen ik me bedacht dat er in dit deeg helemaal geen ei zat. Met andere woorden: je kunt het prima ‘rauw’ eten… Ingeving: ik ga gewoon zelf cookie dough ijs maken! Ik had nog een bak vanille-ijs in de vriezer en ging aan de slag…

Zelf chocolate chip cookie dough ijs maken

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: IJsDifficulty: Eenvoudig
Voor

6

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

469

kcal

Met kant en klaar vanille-ijs maak je in een handomdraai zelf chocolade chip cookie dough ijs!

Ingrediënten

 • 750 ml vanilleijs

 • 50 gr suiker

 • 100 gr roomboter

 • 150 gr bloem

 • 100 gr pure chocolade

Bereiding

 • Haal het ijs uit de vriezer en laat het zachter worden.
 • Meng de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de bloem toe en kneed tot een deeg.
 • Hak de chocolade grof en roer de chocolade door het vanille-ijs.
 • Maak kleine balletjes van het cookie dough en meng deze voorzichtig door het ijs. Je houdt wellicht wat koekjesdeeg over, vorm hier koekjes van en bak ze een kwartiertje in de oven op 160 graden. Of snoep het zo op!
 • Zet je chocolate chip cookie dough ijs terug in de vriezer en laat het weer opstijven. Haal een kwartiertje voor je het ijs wilt serveren, weer uit de vriezer.

Opmerkingen

 • Het overgebleven koekjesdeeg kun je ook invriezen voor later gebruik.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

1 Reactie

 • Eef
  24 februari 2016 at 06:43

  Het is 8 uur s morgens en ik heb trek in ijs :) Dit klinkt zó lekker!

  Reply

Laat een reactie achter