Doe het water in een maatbeker of mengkom, en vul aan met de havermout.
Zet dit mengsel minimaal twee uur weg, langer mag ook.
Doe het havermengsel in een blender en mix het zo glad mogelijk.
Zeef nu het mengsel - ik doe dit zelf twee keer. Zelf doe ik het met een fijne zeef, maar je kunt er ook bijvoorbeeld een kaasdoek voor gebruiken. Gooi de pulp niet weg, zie de tip hieronder!
Je haverdrink is nu klaar voor gebruikt. Lekker door de koffie, als basis voor een smoothie, in pannenkoekenbeslag...
Notities
Gooi de overgebleven pulp niet weg, dit kun je nog prima opeten als pap. Je kunt de haverdrink iets meer smaak meegeven door hem op smaak te brengen met wat zout en/of vanille-extract.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.