Budgettip: zelf havermelk maken! Een pak plantaardige melk in de supermarkt kost al gauw €1,70. Best prijzig als je bedenkt dat je het ook kunt maken met twee zeer goedkope ingrediënten: havermout en water. En met maar tien minuutjes van je tijd!
Haverdrink zonder toevoegingen


Heb je trouwens wel eens naar de ingrediëntenlijst van haverdrink gekeken? Er zit een stuk meer in dan alleen havermout en water! Conserveermiddelen, zout, olie…
Let er bovendien op dat je de ongezoete versie koopt als je niet teveel suikers wilt binnen krijgen. In veel plantaardige ‘zuivel’ drinks zit vrij veel toegevoegde suiker. Zelf koop ik daarom altijd de ongezoete versie.
Maar dat is nu dus niet meer nodig, want zelf havermelk maken is echt een eitje!
Gebruiken en bewaren


Je kunt deze haverdrink voor van alles gebruiken. Ik vind het persoonlijk niet lekker om het te drinken als vervanger voor een glas melk, maar ik gebruik het wel heel regelmatig in recepten. Bijvoorbeeld:
- In de koffie (let op: deze zelfgemaakte versie is niet zo geschikt om op te schuimen)
- In warme havermout met appel en kaneel of overnight oats
- In pannenkoekenbeslag, zoals in deze wortelpannenkoeken
- Als basis voor een smoothie
Kortom: genoeg toepassingen te verzinnen voor deze zelfgemaakte havermelk!
Gelukkig maar, want omdat deze zelfgemaakte versie geen conserveermiddelen bevat, blijft hij niet zo lang houdbaar als de gekochte versie. Bewaar de haverdrink het liefste in een goed afsluitbare fles en bewaar het in de koelkast. Schud de melk voor gebruik even om, want de pulp zal wat naar beneden zakken tijdens het staan.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties