Gepaneerde zalm met pesto, pijnboompitten en parmezaan
Een erg lekker en heel makkelijk recept voor zalm uit de oven. Deze zalm heeft een heerlijke topping van pesto, parmezaan en pijnboompitten. Zalig en zo klaar!
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de moten zalm in een licht ingevette ovenschaal.
Besmeer de zalm met een laagje pesto (tip: als je grote moten zalm hebt, zijn de hoeveelheden in het recept misschien net ietsje te weinig. Voeg dan gerust wat meer toe, de hoeveelheden luisteren niet al te nauw)
Meng het paneermeel met de kaas en de pijnboompitten en verdeel dit over de zalm.
Bak de moten in ongeveer 12-15 minuten gaar. Je kunt eventueel nog wat citroensap over de zalm druppelen voor wat extra frisheid.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.