snel klaar

Gepaneerde zalm met pesto, pijnboompitten en parmezaan

Gepaneerde zalm met pesto

Dit recept is heel makkelijk te onthouden, naast de zalm heb je ‘de 4 P’s’ nodig: paneermeel, pesto, pijnboompitten en parmezaan! Ik maak deze gepaneerde zalm heel vaak klaar maar het recept plaatste ik nog niet eerder, want het is eigenlijk té makkelijk. Maar ook té lekker, vandaar dat ik het toch even met jullie deel! Extra fijn: dit gerecht staat binnen een mum van tijd op tafel. Even de zalm paneren en een kwartiertje in de oven, en je kunt al aan tafel. Serveer er bijvoorbeeld wat gebakken aardappelen bij en wat lekkere groente voor een complete avondmaaltijd.

Zalm paneren

Door het paneren krijgt de zalm een krokant korstje dat ook nog eens bomvol smaak zit omdat je het paneermeel mengt met parmezaanse kaas en pijnboompitten. En door de zalm eerst te bedekken met een dun laagje pesto voordat je hem gaat paneren, krijgt de zalmmoot nóg meer smaak mee. Echt een ‘Italiaanse zalm’ dus!

Recept gepaneerde zalm met pesto

Voor 4 personen

  • 4 moten zalm
  • 4 el pesto
  • 4 el paneermeel
  • 4 el geraspte parmezaan
  • 4 el pijnboompitten
  • Eventueel: kneepje citroensap

Als de zalmmoten groot zijn, heb je misschien iets meer nodig van alle ingrediënten, de hoeveelheden luisteren niet al te nauw!

Zo maak je de zalm uit de oven met pesto

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de moten zalm in een licht ingevette ovenschaal.
  • Besmeer de zalm met een laagje pesto.
  • Meng het paneermeel met de kaas en de pijnboompitten en verdeel dit over de zalm.
  • Bak de moten in ongeveer 12-15 minuten gaar. Je kunt eventueel nog wat citroensap over de zalm druppelen voor wat extra frisheid.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten