Dit recept is heel makkelijk te onthouden, naast de zalm heb je ‘de 4 P’s’ nodig: paneermeel, pesto, pijnboompitten en parmezaan! Ik maak deze gepaneerde zalm heel vaak klaar maar het recept plaatste ik nog niet eerder, want het is eigenlijk té makkelijk. Maar ook té lekker, vandaar dat ik het toch even met jullie deel! Extra fijn: dit gerecht staat binnen een mum van tijd op tafel. Even de zalm paneren en een kwartiertje in de oven, en je kunt al aan tafel. Serveer er bijvoorbeeld wat gebakken aardappelen bij en wat lekkere groente voor een complete avondmaaltijd.
Zalm paneren
Door het paneren krijgt de zalm een krokant korstje dat ook nog eens bomvol smaak zit omdat je het paneermeel mengt met parmezaanse kaas en pijnboompitten. En door de zalm eerst te bedekken met een dun laagje pesto voordat je hem gaat paneren, krijgt de zalmmoot nóg meer smaak mee. Echt een ‘Italiaanse zalm’ dus!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
4 Reacties
Leo van Dijk
30 mei 2021 at 09:26Ik dacht dat zalm met heel veel groente en zelfgemaakte teriyaki saus de lekkerste ovenschotel was, maar dat is niet waar: er is er nog één! Verrukelijk!
Gr leo
Sandra
5 juni 2021 at 12:48Hahaha wat een enorm compliment! Ik moet zeggen dat dit recept hier ook heel regelmatig op tafel komt, hij valt hier ook goed in de smaak :-)
Ben
30 mei 2021 at 08:01Heerlijk en gemakkelijk recept! Wel wat minder pijnboompitten gebruikt, maar dat is persoonlijk.
Sandra
5 juni 2021 at 12:49Wat fijn om te horen Ben, en zeker, een recept blijft een handleiding. Altijd lekker zelf je eigen twist aan geven :-)
Groetjes, Sandra