snel klaar vis

Gepaneerde zalm met pesto, pijnboompitten en parmezaan

Gepaneerde zalm met pesto

Dit recept is heel makkelijk te onthouden, naast de zalm heb je ‘de 4 P’s’ nodig: paneermeel, pesto, pijnboompitten en parmezaan! Ik maak deze gepaneerde zalm heel vaak klaar maar het recept plaatste ik nog niet eerder, want het is eigenlijk té makkelijk. Maar ook té lekker, vandaar dat ik het toch even met jullie deel! Extra fijn: dit gerecht staat binnen een mum van tijd op tafel. Even de zalm paneren en een kwartiertje in de oven, en je kunt al aan tafel. Serveer er bijvoorbeeld wat gebakken aardappelen bij en wat lekkere groente voor een complete avondmaaltijd.

Zalm paneren

Door het paneren krijgt de zalm een krokant korstje dat ook nog eens bomvol smaak zit omdat je het paneermeel mengt met parmezaanse kaas en pijnboompitten. En door de zalm eerst te bedekken met een dun laagje pesto voordat je hem gaat paneren, krijgt de zalmmoot nóg meer smaak mee. Echt een ‘Italiaanse zalm’ dus!

Gepaneerde zalm met pesto, pijnboompitten en parmezaan

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VisDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

462

kcal

Een erg lekker en heel makkelijk recept voor zalm uit de oven. Deze zalm heeft een heerlijke topping van pesto, parmezaan en pijnboompitten. Zalig en zo klaar!

Ingrediënten

  • 4 moten zalm

  • 4 el pesto

  • 4 el paneermeel

  • 4 el geraspte kaas

  • 4 el pijnboompitten

  • Optioneel: kneepje citroensap

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de moten zalm in een licht ingevette ovenschaal.
  • Besmeer de zalm met een laagje pesto (tip: als je grote moten zalm hebt, zijn de hoeveelheden in het recept misschien net ietsje te weinig. Voeg dan gerust wat meer toe, de hoeveelheden luisteren niet al te nauw)
  • Meng het paneermeel met de kaas en de pijnboompitten en verdeel dit over de zalm.
  • Bak de moten in ongeveer 12-15 minuten gaar. Je kunt eventueel nog wat citroensap over de zalm druppelen voor wat extra frisheid.

Opmerkingen

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten