Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / vis

Gepaneerde zalm met pesto, pijnboompitten en parmezaan

Gepaneerde zalm met pesto

Dit recept is heel makkelijk te onthouden, naast de zalm heb je ‘de 4 P’s’ nodig: paneermeel, pesto, pijnboompitten en parmezaan! Ik maak deze gepaneerde zalm heel vaak klaar maar het recept plaatste ik nog niet eerder, want het is eigenlijk té makkelijk. Maar ook té lekker, vandaar dat ik het toch even met jullie deel! Extra fijn: dit gerecht staat binnen een mum van tijd op tafel. Even de zalm paneren en een kwartiertje in de oven, en je kunt al aan tafel. Serveer er bijvoorbeeld wat gebakken aardappelen bij en wat lekkere groente voor een complete avondmaaltijd.

Zalm paneren

Door het paneren krijgt de zalm een krokant korstje dat ook nog eens bomvol smaak zit omdat je het paneermeel mengt met parmezaanse kaas en pijnboompitten. En door de zalm eerst te bedekken met een dun laagje pesto voordat je hem gaat paneren, krijgt de zalmmoot nóg meer smaak mee. Echt een ‘Italiaanse zalm’ dus!

Gepaneerde zalm met pesto, pijnboompitten en parmezaan

4 from 12 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VisNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

462

kcal

Een erg lekker en heel makkelijk recept voor zalm uit de oven. Deze zalm heeft een heerlijke topping van pesto, parmezaan en pijnboompitten. Zalig en zo klaar!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 4 moten 4 zalm

  • 4 el 4 pesto

  • 4 el 4 paneermeel

  • 4 el 4 geraspte kaas (parmezaan)

  • 4 el 4 pijnboompitten

  • Optioneel: kneepje citroensap

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de moten zalm in een licht ingevette ovenschaal.
  • Besmeer de zalm met een laagje pesto (tip: als je grote moten zalm hebt, zijn de hoeveelheden in het recept misschien net ietsje te weinig. Voeg dan gerust wat meer toe, de hoeveelheden luisteren niet al te nauw)
  • Meng het paneermeel met de kaas en de pijnboompitten en verdeel dit over de zalm.
  • Bak de moten in ongeveer 12-15 minuten gaar. Je kunt eventueel nog wat citroensap over de zalm druppelen voor wat extra frisheid.

Opmerkingen

Recept gepaneerde zalm

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

8 Reacties

  • Claudia
    7 september 2022 at 12:39

    Heerlijk, ik heb hem gister gemaakt met limoenpesto. Gesmuld, wortel peultjes erbij gegeten en verse aardappelpurree.

    Reply
    • Sandra
      7 september 2022 at 14:15

      Dat klinkt als een waanzinnig lekker maaltje Claudia, super bedankt dat je het recept hebt beoordeeld, daar ben ik altijd erg blij mee!

      Reply
      • Claudia
        21 oktober 2022 at 18:13

        Zondag maak ik het weer is hier favoriet. Met aardappelkroketjes en geroerbakte aspergebroccoli met toscaanse kruiden

        Reply
        • Sandra
          22 oktober 2022 at 19:54

          Ohhh wat een heerlijke bijgerechten, goede combinatie zeg! Fijn dat een favoriet is geworden, hier in huis ook!

          Reply
  • Leo van Dijk
    30 mei 2021 at 09:26

    Ik dacht dat zalm met heel veel groente en zelfgemaakte teriyaki saus de lekkerste ovenschotel was, maar dat is niet waar: er is er nog één! Verrukelijk!

    Gr leo

    Reply
    • Sandra
      5 juni 2021 at 12:48

      Hahaha wat een enorm compliment! Ik moet zeggen dat dit recept hier ook heel regelmatig op tafel komt, hij valt hier ook goed in de smaak :-)

      Reply
  • Ben
    30 mei 2021 at 08:01

    Heerlijk en gemakkelijk recept! Wel wat minder pijnboompitten gebruikt, maar dat is persoonlijk.

    Reply
    • Sandra
      5 juni 2021 at 12:49

      Wat fijn om te horen Ben, en zeker, een recept blijft een handleiding. Altijd lekker zelf je eigen twist aan geven :-)

      Groetjes, Sandra

      Reply

Laat een reactie achter