Deze kersen kruimeltaart repen zijn waanzinnig makkelijk te maken en heel erg lekker. Dankzij een flinke snuf speculaaskruiden smaken ze heerlijk bij een kop thee, maar je kunt ze ook warm serveren als toetje.
Ontpit indien nodig de kersen en halveer ze. Laat de kersen goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maak ondertussen het kruimeldeeg. Doe hiervoor alle ingrediënten - behalve de kersen, kristalsuiker en maizena - in een keukenmachine en draai snel tot een grof kruimeldeeg. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit uiteraard ook prima met je handen doen.
Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en doe ⅔ van het deeg in de vorm. Druk het deeg goed aan op de bodem en bak de bodem 20 minuten.
Dep de kersen nog eens extra droog met keukenpapier en schep ze om met de kristalsuiker en maizena. Verdeel de kersen over de taartbodem.
Verkruimel de rest van het deeg grof boven de kersenlaag en top af met de geschaafde amandelen. Bak de taart nog 30 minuten verder en laat volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.
Notities
Deze kersen kruimeltaart repen laten zich prima invriezen, dus mocht je wat over hebben of de taart al eerder willen maken, is dat geen enkel punt.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.