Kersen kruimeltaart – heerlijk bij de thee! Als je de vriezer gaat leegmaken, kom je nog eens wat tegen! Zo vond ik nog twee bakken met ontpitte kersen van onze eigen kersenboom. Die kersen hadden natuurlijk gewoon in de yoghurt gekund, maar waarom er niet iets heel lekkers mee maken? Deze kersen kruimeltaart repen werden het. Met lekker veel speculaaskruiden om een herfstig tintje te geven aan dit gebak.
Makkelijk taartrecept


Deze kersen kruimeltaart repen zijn echt waanzinnig makkelijk te maken. Op de kersenvulling na doe je alle ingrediënten in de keukenmachine waarin je het snel tot een kruimeldeeg mengt. Even de bodem voorbakken, de kersen & de kruimellaag erop en dan afbakken. Echt zó klaar.
Kersentaart invriezen
Ook handig: deze kersentaart laat zich prima invriezen, dus mocht je wat over hebben of de taart al eerder willen maken, is dat geen enkel punt.
Deze kersen kruimeltaart repen doen het goed als tussendoortje bij de koffie of thee, maar je kunt ze ook heel goed serveren als toetje. Extra lekker met een bol vanille-ijs of warme vanillesaus.
Enneh… Je maakt ze met volkorenmeel en havermout, dus ik hou je ook niet tegen als je deze repen als ontbijt serveert ;-)


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties