Snijd de riblappen in brokken (zo groot als je ze fijn vindt om te eten) en braad het vlees aan alle kanten mooi goudbruin. Dit gaat het beste in braadboter. Schep het vlees uit de pan.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en bak deze in dezelfde pan (maak de pan niet tussendoor schoon!). Voeg eventueel nog wat extra braadboter toe als het te droog is. Als de uien mooi gekleurd zijn, doe je het vlees er weer bij.
Doe de rest van de ingrediënten nu ook in de pan. Het is het handigste als je de jeneverbessen en de kruidnagels bijvoorbeeld in een thee-ei of een theezakje in de pan doet, dan kun je ze er later makkelijk weer uitvissen.
Laat het zuurvlees minimaal 2 uur zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Roer af en toe even om en mocht het mengsel te droog worden, dan kun je altijd wat extra bouillon of water toevoegen.
Serveer het zuurvlees bijvoorbeeld met friet, aardappels (gekookt, gebakken, puree...) of rijst.
Notities
Overgebleven zuurvlees blijft nog een dag of twee goed als je het in een luchtdichte doos in de koelkast bewaart. Je kunt het ook prima invriezen, dan blijft het nog maanden houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.