vers fruit om te garneren, bijvoorbeeld aardbeien, bosbessen, frambozen, mango...
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 120 graden. Scheid de eieren - doe dit heel voorzichtig en breek de eieren één voor één in een kopje zodat je niet alle eieren hoeft weg te gooien als er eentje misgaat - zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terecht komt.
Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met een mixer tot ze beginnen te schuimen. Voeg onder voortdurend kloppen steeds een beetje suiker toe en klop tot de eiwitten stijf zijn en mooie glanzende pieken vormen. Voeg de azijn en maizena toe en klop nog heel even door.
Bedek een bakplaat met bakpapier en schep het eiwit erop. Maak er een grote, hoge cirkel van - ca 25 cm in doorsnee. Bak de meringue in ongeveer 2 uur gaar en laat de oven daarna dicht. Laat de meringue volledig afkoelen, dit kan desnoods een hele nacht.
Klop vlak voor je de pavlova gaat serveren, de slagroom op. Klop de room licht stijf en voeg een eetlepel suiker toe. Klop nog even door maar zorg dat de room niet té stijf wordt. Verdeel de room over de pavlova en garneer met het fruit. Bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker.
Notities
Tip: gooi de overgebleven eidooiers niet weg. Hier kun je bijvoorbeeld vanillevla of vanillesaus van maken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.