Deze vanillesaus wordt ook wel crème anglaise genoemd en is super veelzijdig. Ontzettend lekker bij een aardbeiencrumble, appelstrudel of rabarbertaart bijvoorbeeld, of giet het eens over een bolletje vanille-ijs of een schaaltje met rood fruit.
Pas op voor roerei!
Het is makkelijk om bij deze saus per ongeluk zoete roereieren te maken in plaats van een mooie, gladde vanillesaus! Dat ging bij mij ook de eerste keer mis omdat ik niet op stond te letten. Erbij blijven is het devies!
En de eiwitten dan?
Voor dit recept heb je enkel de eidooiers nodig. Gooi de eiwitten absoluut niet weg, want daar kun je bijvoorbeeld heerlijke meringueschuimpjes of pavlova van maken. Heb je daar niet meteen tijd voor? Vries ze dan in voor later gebruik, dat kan prima.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties