sausjes

Vanillesaus

Vanillesaus

Deze vanillesaus wordt ook wel crème anglaise genoemd en is super veelzijdig. Ontzettend lekker bij een aardbeiencrumble, appelstrudel of rabarbertaart bijvoorbeeld, of giet het eens over een bolletje vanille-ijs of een schaaltje met rood fruit.

Pas op voor roerei!

Het is makkelijk om bij deze saus per ongeluk zoete roereieren te maken in plaats van een mooie, gladde vanillesaus! Dat ging bij mij ook de eerste keer mis omdat ik niet op stond te letten. Erbij blijven is het devies!

En de eiwitten dan?

Voor dit recept heb je enkel de eidooiers nodig. Gooi de eiwitten absoluut niet weg, want daar kun je bijvoorbeeld heerlijke meringueschuimpjes of pavlova van maken. Heb je daar niet meteen tijd voor? Vries ze dan in voor later gebruik, dat kan prima.

Vanillesaus

0 from 0 votes
Course: SausCuisine: ZoetDifficulty: Uitdagend
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

140

kcal

Vanillesaus wordt ook wel crème anglaise genoemd en is super veelzijdig. Erg lekker bij een punt rabarbertaart of crumble, of giet het over een schaaltje rood fruit.

Ingrediënten

  • 125 ml melk

  • 85 ml slagroom

  • 1 vanillestokje

  • 2 eidooiers

  • 40 gr suiker

Bereiding

  • Doe de melk en de slagroom in een pannetje. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe zowel het merg als het vanillestokje in de pan en laat het mengsel zachtjes trekken, tot het begint te koken.
  • Klop ondertussen de eidooiers los met de suiker. Zodra het melk-mengsel begint te koken haal je de pan van het vuur en verwijder je het vanillestokje. Giet nu het mengsel langzaam bij de geklopte eidooiers, onder voortdurend kloppen.
  • Giet het mengsel weer terug op de pan en verwarm het op een zacht vuurtje. Blijf continue roeren. Na een paar minuten zul je merken dat het mengsel wat dikker begint te worden (het blijft dan aan de lepel kleven). Haal het mengsel nu direct van het vuur, anders loop je het risico op roereieren!
  • Giet de vanillesaus nu door een zeef en laat de saus afkoelen. Bewaar de vanillesaus in de koelkast. De saus is afgedekt enkele dagen houdbaar.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten