Deze vanillesaus wordt ook wel crème anglaise genoemd en is super veelzijdig. Ontzettend lekker bij een aardbeiencrumble, appelstrudel of rabarbertaart bijvoorbeeld, of giet het eens over een bolletje vanille-ijs of een schaaltje met rood fruit. Kortom: dit is echt overal lekker bij!
Pas op voor roerei!
Het is makkelijk om bij deze saus per ongeluk zoete roereieren te maken in plaats van een mooie, gladde vanillesaus! Dat ging bij mij ook de eerste keer mis omdat ik niet op stond te letten. Erbij blijven, blijven roeren én de pan op tijd van het vuur halen is het devies! Ik heb dit ook beschreven in het vanillesaus recept.
En de eiwitten dan?
Voor dit recept heb je enkel de eidooiers nodig. Gooi de eiwitten absoluut niet weg, want daar kun je bijvoorbeeld heerlijke meringueschuimpjes of pavlova van maken. Heb je daar niet meteen tijd voor? Vries ze dan in voor later gebruik, dat kan prima. Dit gaat het makkelijkste in een ziplock-zakje.
Vanillesaus bewaren
Je kunt de saus na het maken bewaren in de koelkast. Doe de saus in een schaaltje, kommetje of schenkkan en dek deze goed af. De saus is dan nog een dag of twee houdbaar. Je kunt hem voor gebruik weer eventjes opwarmen.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties