Begin met het maken van de twee cakes. Dit gaat het makkelijkste als je twee ronde bakvormen hebt van hetzelfde formaat, anders moet je ze om en om bakken.
Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevormen in met boterl.
Doe de roomboter met de suiker en het zout in een kom en mix dit in 5 minuten glad en romig. Dat lijkt erg lang, maar je cake wordt er veel luchtiger van. Klop er vervolgens één voor één de eieren doorheen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix deze beetje bij beetje door het cakebeslag. Roer de vanille-extract en de geraspte citroenschil door het beslag en verdeel het beslag over de twee cakevormen.
Bak de cakes in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Als je ze allebei tegelijk bakt, wissel dan halverwege de bakplaten om en check of ze na 60 minuten gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Komt die er schoon uit, dan zijn de cakes gaar. Zo niet, bak ze dan nog wat langer.
Haal de cakes uit de oven en prik met een satéprikker flink wat gaatjes in de bovenkant van de cakes. Verdeel 2-3 el vlierbloesemsiroop over elke cake en laat de cakes helemaal afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom stijf met de rest van de vlierbloesemsiroop, voeg steeds een lepeltje toe en proef. Niet elke siroop is even sterk en zoet van smaak, dus het is belangrijk om te blijven proeven tot de room de door jou gewenste smaak heeft.
Waarschijnlijk zijn je cakes niet perfect glad aan de bovenkant. Snijd eventueel de bovenkant van de onderste cake af zodat deze wat gladder wordt en besmeer de cake met een dun laagje lemoncurd. Verdeel de helft van de vlierbloesemroom over de cake en dek af met de tweede cake. Verdeel de rest van de slagroom over de tweede cake.
Notities
Door de dubbele laag is dit een flinke cake, snijdt er dus kleine puntjes van. De cake is in de koelkast ongeveer 2-3 dagen houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.