Deze vlierbloesemcake met lemon curd is ultiem zomers! Ik heb het geluk dat op mijn standaard hond-uitlaat-rondje een enorme vlier staat die elk voorjaar ontzettend veel bloesemschermen voortbrengt. Het lijken er elk jaar wel meer te worden! De perfecte basis voor deze cake met vlierbloesem.
Wildplukken
Van zo’n struik met veel schermen kun je zonder schuldgevoel wat schermen plukken, en dat doe ik dan ook elk jaar. Het aantal recepten met vlierbloesem op mijn blog breidt zich dan ook ieder jaar weer uit! Een cake met vlierbloesem ontbrak echter nog, tijd om daar verandering in te brengen!
Wil je meer lezen over wildplukken? Ik schreef er dit artikel over.
Cake met vlierbloesem
Door de cake na het bakken te ‘infuseren’ met vlierbloesemsiroop kan de siroop lekker in de cake trekken. Dat infuseren klinkt trouwens een stuk indrukwekkender dan het eigenlijk is. Het enige wat je hoeft te doen is na het bakken gaatjes in de cake te prikken met een satéprikker, en de siroop over de cake te gieten en in te laten trekken! Easy as pie, of easy as vlierbloesemcake zullen we in dit geval maar zeggen!
Dubbele cake
Ik wilde graag een keer zo’n mooie dubbele cake maken, maar mocht je geen zin hebben om 2 cakes te bakken, dan kun je dit recept ook halveren. Bak dan één cake en snijd hem eventueel overdwars doormidden om hem te kunnen vullen, of garneer enkel de bovenkant met lemon curd en slagroom. Je kunt de hoeveelheid slagroom dan uiteraard halveren.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties