• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Tortilla's met zalm

    Bijgewerkt: mrt 2025 · Geplaatst: mrt 2025 door Sandra

    Zin in makkelijk avondeten bomvol smaak? Probeer deze tortilla's met zalm eens: blokjes gebakken zalm met Mexicaanse kruiden, geserveerd in een zachte tortilla met romige avocadocrème, frisse rode kool & geraspte wortel en een frisse citroenmayo.

    Naar recept Naar video
    Dubbelgevouwen tortilla's met zalm in een witte schaal. De tortilla's zijn half opengeklapt zodat je de vulling van o.a. zalm en wortel goed kunt zien.

    3 redenen om dit recept te maken:

    ✔ Makkelijk avondeten, bomvol smaak
    ✔ Binnen 20 minuten aan tafel
    ✔ Maar een paar ingrediënten nodig

    Ingrediënten voor dit recept

    Om deze zalm tortilla's te maken heb je nodig:

    De ingrediënten om Mexicaanse zalm tortilla's te maken, uitgestald op een witte ondergrond.
    • Tortilla's (wraps) - ik gebruik bij voorkeur de volkoren variant om meer vezels binnen te krijgen.
    • Zalm - vers van de visboer het aller-lekkerst!
    • Mexicaanse kruiden - om de zalm een lekkere TexMex smaak te geven, bestrooi je deze vóór het bakken met gekochte of zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix . Als je dit niet in huis hebt, dan kun je het vervangen door een mengsel van gelijke delen (gerookt) paprikapoeder en komijn, en eventueel wat chilipoeder als je van pittig houdt.
    • Kool en wortel - wat zelf gesneden of voorgesneden kool en wortel is lekker fris in dit gerecht. Rode kool of witte kool smaken allebei goed. Voor de wortel kun je kiezen voor voorgesneden wortel of een geraspte winterpeen of bospeen.
    • Avocado, yoghurt & citroen - om een supergladde, romige avocadocrème te maken. Je kunt de yoghurt vervangen door crème fraîche.
    • Mayonaise & citroen - lekker als extra sausje: een snelle citroenmayo

    Extra groenten tip: dit recept bevat niet heel veel groenten. Je kunt de wraps nog extra vullen met wat sla, of er een tomatensalade bij serveren.

    Drie half opengeklapte Mexicaanse zalm tortilla's gevuld met avocado, gebakken zalm, groenten en citroenmayonaise.

    Restjes tips

    Kool en wortel: Gebruik in een roerbakgerecht, als extraatje in een lunchsalade of maak er coleslaw van.

    Overgebleven zalm: Lekker door een salade of als vulling voor een omelet.

    Avocadocrème: Heerlijk als dip bij groentesticks of op toast.

    Veelgestelde vragen

    Kan ik andere vis gebruiken dan zalm?

    Ja, een stevige witvis zoals kabeljauw werkt ook goed. Zorg ervoor dat je een stevige vis kiest die niet snel uit elkaar valt.

    Kan ik dit gerecht van tevoren maken?

    Je kunt de groenten vooraf raspen en afgedekt bewaren in de koelkast. Ook de avocadocrème en citroenmayo kun je vooraf maken en bewaren in de koelkast. De avocado kan iets verkleuren, maar als je dit goed doorroert zie je hier niets meer van. De zalm is het lekkerste vers gebakken.

    Welke tortilla's kan ik het beste gebruiken?

    olkoren tortilla's zijn de meest vezelrijke optie, maar je kunt ook maïstortilla's gebruiken voor een authentieke Mexicaanse smaak.

    Recept

    Dubbelgevouwen tortilla's met zalm in een witte schaal. De tortilla's zijn half opengeklapt zodat je de vulling van o.a. zalm en wortel goed kunt zien.

    Tortilla's met zalm

    Makkelijk avondeten, maar wel bomvol smaak! Deze Mexicaanse zalm wraps zijn super als snelle, voedzame avondmaaltijd.
    Nog geen beoordelingen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan

    Ingrediënten

    Voor de Mexicaanse zalm tortilla's

    • 8 tortillawraps
    • 400 gr zalm
    • 2 tl Mexicaanse kruiden
    • 150 gr kool (rauw, rood of wit)
    • 100 gr wortel (geraspt)

    Voor de avocadocrëme

    • 2 avocado's
    • 50 ml yoghurt (of creme fraiche)
    • 1 citroen

    Voor de citroenmayo

    • 100 ml mayonaise
    • 1 citroen
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd 400 gr zalm in stukjes en schep om met 1 el olijfolie en 2 tl Mexicaanse kruiden.
    • Doe de stukken zalm in een koekenpan en bak op middelhoog vuur aan alle kanten nét gaar.
    • Doe ondertussen 2 avocado's met 50 ml yoghurt en het sap van 1 citroen in een keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout en chilivlokken als je van pittig houdt.
    • Maak de citroenmayonaise door 100 ml mayonaise te mengen van de rasp van 1 citroen en een kneepje citroensap.
    • Beleg de tortilla's met avocadocrème en wat geraspte kool en wortel. Schep de stukken gebakken zalm erop en top af met de citroenmayonaise.

    Video

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 692kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 29g | Vetten: 44g | Zout: 681mg | Vezels: 12g | Suiker: 8g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required