Zin in makkelijk avondeten bomvol smaak? Probeer deze tortilla's met zalm eens: blokjes gebakken zalm met Mexicaanse kruiden, geserveerd in een zachte tortilla met romige avocadocrème, frisse rode kool & geraspte wortel en een frisse citroenmayo.

3 redenen om dit recept te maken:
✔ Makkelijk avondeten, bomvol smaak
✔ Binnen 20 minuten aan tafel
✔ Maar een paar ingrediënten nodig
Ingrediënten voor dit recept
Om deze zalm tortilla's te maken heb je nodig:
- Tortilla's (wraps) - ik gebruik bij voorkeur de volkoren variant om meer vezels binnen te krijgen.
- Zalm - vers van de visboer het aller-lekkerst!
- Mexicaanse kruiden - om de zalm een lekkere TexMex smaak te geven, bestrooi je deze vóór het bakken met gekochte of zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix . Als je dit niet in huis hebt, dan kun je het vervangen door een mengsel van gelijke delen (gerookt) paprikapoeder en komijn, en eventueel wat chilipoeder als je van pittig houdt.
- Kool en wortel - wat zelf gesneden of voorgesneden kool en wortel is lekker fris in dit gerecht. Rode kool of witte kool smaken allebei goed. Voor de wortel kun je kiezen voor voorgesneden wortel of een geraspte winterpeen of bospeen.
- Avocado, yoghurt & citroen - om een supergladde, romige avocadocrème te maken. Je kunt de yoghurt vervangen door crème fraîche.
- Mayonaise & citroen - lekker als extra sausje: een snelle citroenmayo
Extra groenten tip: dit recept bevat niet heel veel groenten. Je kunt de wraps nog extra vullen met wat sla, of er een tomatensalade bij serveren.
Restjes tips
Kool en wortel: Gebruik in een roerbakgerecht, als extraatje in een lunchsalade of maak er coleslaw van.
Overgebleven zalm: Lekker door een salade of als vulling voor een omelet.
Avocadocrème: Heerlijk als dip bij groentesticks of op toast.
Veelgestelde vragen
Ja, een stevige witvis zoals kabeljauw werkt ook goed. Zorg ervoor dat je een stevige vis kiest die niet snel uit elkaar valt.
Je kunt de groenten vooraf raspen en afgedekt bewaren in de koelkast. Ook de avocadocrème en citroenmayo kun je vooraf maken en bewaren in de koelkast. De avocado kan iets verkleuren, maar als je dit goed doorroert zie je hier niets meer van. De zalm is het lekkerste vers gebakken.
olkoren tortilla's zijn de meest vezelrijke optie, maar je kunt ook maïstortilla's gebruiken voor een authentieke Mexicaanse smaak.
Recept
Tortilla's met zalm
Ingrediënten
Voor de Mexicaanse zalm tortilla's
- 8 tortillawraps
- 400 gr zalm
- 2 tl Mexicaanse kruiden
- 150 gr kool (rauw, rood of wit)
- 100 gr wortel (geraspt)
Voor de avocadocrëme
- 2 avocado's
- 50 ml yoghurt (of creme fraiche)
- 1 citroen
Voor de citroenmayo
- 100 ml mayonaise
- 1 citroen
Zo maak je het
- Snijd 400 gr zalm in stukjes en schep om met 1 el olijfolie en 2 tl Mexicaanse kruiden.
- Doe de stukken zalm in een koekenpan en bak op middelhoog vuur aan alle kanten nét gaar.
- Doe ondertussen 2 avocado's met 50 ml yoghurt en het sap van 1 citroen in een keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout en chilivlokken als je van pittig houdt.
- Maak de citroenmayonaise door 100 ml mayonaise te mengen van de rasp van 1 citroen en een kneepje citroensap.
- Beleg de tortilla's met avocadocrème en wat geraspte kool en wortel. Schep de stukken gebakken zalm erop en top af met de citroenmayonaise.
Laat een reactie achter