weekendgerechten

Spitskool en gehakt ovenschotel

Ovenschotel met spitskool en gehakt

Deze ovenschotel van spitskool met gehakt maakte mijn moeder toen ik nog thuis woonde héél vaak. Ik denk dat we zeker eens per twee weken een ovenschotel met gehakt aten, qua groente wisselde ze volgens mij een en ander af. Met spitskool is het hartstikke lekker, maar ook met witte kool of prei is dit een heel lekker gerecht. Eigenlijk een heel ouderwets bordje aardappels, groenten en vlees, maar dan in de vorm van een lekkere ovenschotel! Gemakkelijk te maken en wat ik heel fijn vind: je kunt dit recept makkelijk van te voren maken. Soms maak ik deze ovenschotel met spitskool al op zondag helemaal klaar, hoef ik ‘m maandag na een dagje werken alleen nog maar in de oven te schuiven. Gemak dient de mens toch? Goed, genoeg gekletst: door naar het recept voor deze lekkere ovenschotel met spitskool en gehakt!

Recept ovenschotel spitskool met gehakt

Voor 2 – 3 personen

  • 500 gr kruimige aardappels
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 spitskool
  • handje geraspte kaas
  • zout, peper, kerriepoeder

Zo maak je de spitskool ovenschotel

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten in ruim water goed gaar. Giet af en prak de aardappels tot een grove puree. Roer de boter en de melk erdoor en breng goed op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes en kook ze in ruim water met wat zout beetgaar in tien minuten. Giet af en breng op smaak met peper en flink wat kerriepoeder.
  • Doe het gehakt in een droge koekenpan en bak het rul.
  • Snijd de knoflook en de sjalot fijn en bak een paar minuten mee met het gehakt. Breng goed op smaak met peper en een beetje zout en doe het gehakt in een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de spitskool over de gehaktlaag en verdeel de aardappelpuree over de spitskool. Bestrooi met geraspte kaas en zet de spitskool ovenschotel 20 minuten in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

6 Comments

  • Reply Nina

    In het recept staat bovenaan 500 gram aardappelen en meer naar onderen 500 gram kruimelige aardappelen. Ik denk dat de bovenste weg moet; een kilo aardappelen voor 2-3 personen is wel wat veel.

    1 oktober 2017 at 09:22
    • Reply Sandra

      Oeps, daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in Nina! Ik heb het recept aangepast!

      1 oktober 2017 at 20:14
  • Reply Demi | StudioKOOK

    Heerlijk! Dol op dit soort gerechten.

    4 november 2016 at 10:45
  • Reply Atie Groot

    Leuk dat je er een eigen draai aan hebt gegeven Sandra en het blijft een heerlijke overschoten!

    4 november 2016 at 08:48
    • Reply Atie Groot

      Sorry ovenschotel moet het zijn natuurlijk!

      4 november 2016 at 08:50
  • Reply Eef

    Ovenschotels passen perfect bij dit gure weer en de combi met spitskool lijkt mij heerlijk!

    4 november 2016 at 08:44
  • Reactie achterlaten