Deze ovenschotel van spitskool met gehakt maakte mijn moeder toen ik nog thuis woonde héél vaak. Ik denk dat we zeker eens per twee weken een ovenschotel met gehakt aten, qua groente wisselde ze volgens mij een en ander af.
Variaties
Met spitskool is dit recept hartstikke lekker, maar ook met witte kool of prei is dit een heel lekker gerecht. Je kunt dus lekker variëren met de groenten. Eigenlijk is dit een heel ouderwets bordje aardappels, groenten en vlees, maar dan in de vorm van een lekkere ovenschotel! Zeker weten dat iedereen hiervan gaat smulen!
Ovenschaal voor spitskool met gehakt ovenschotel
Dit recept is gemakkelijk te maken en wat ik heel fijn vind: je kunt dit recept makkelijk van te voren maken. Soms maak ik deze ovenschotel met spitskool al op zondag helemaal klaar, hoef ik ‘m maandag na een dagje werken alleen nog maar in de oven te schuiven. Gemak dient de mens toch?
Recept spitskool ovenschotel
Goed, genoeg gekletst: door naar het recept voor deze lekkere ovenschotel met spitskool en gehakt! Deze spitskool ovenschotel serveer je natuurlijk in een mooie ovenschaal.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
19 Reacties
Patricia
30 maart 2022 at 13:51Top recept, niet moeilijk en heerlijk in de smaak gevallen bij iedereen. Leuk zelf aan te passen met ingrediënten, ik had nog een paprika die op moest, heb ik door het gehakt mee gebakken.
Bedankt voor het delen.
Patricia
Barbara
24 maart 2022 at 13:04Dit recept met Chinese kool gemaakt. Die kool is eerder gaar dus heb ik het niet gekookt maar even mee gebakken met het gehakt. Heerlijk.
Sandra
24 maart 2022 at 13:38Wat een lekkere variatie Barbara, lijkt me heerlijk!
Marlies
16 november 2021 at 15:23Dit recept komt elke maand terug hier op het menu!
Wat over is vriezen we in👌 Dank.je wel Sandra 🤩
Sandra
20 november 2021 at 08:47Wat leuk om te horen Marlies! Wij eten hem zelf ook regelmatig :-)
Lianne
29 augustus 2021 at 08:46Veel succes gehad met het recept.
Was lekker
Sandra
9 september 2021 at 08:18Wat leuk om te horen, dankjewel!
Jan Jansen
1 juli 2021 at 16:36Sandra, ronduit verrukkelijk! TOP
Sandra
9 juli 2021 at 19:01Ahhhh wat een leuk berichtje, dankjewel Jan!
Lei
23 april 2021 at 18:42Toppie!👍
Super lekker gerecht.😋
Ik zal het zeker nog eens maken.😊
Sandra
23 april 2021 at 19:13Superleuk om te horen, dankjewel!
Kees Buter
8 februari 2021 at 16:06Leuk recept ik heb er ook nog gerookt spek met kaas aangebracht heerlijk en heel leuk om te zien
Sandra
17 februari 2021 at 13:04Wat een lekkere variatie!
Nina
1 oktober 2017 at 09:22In het recept staat bovenaan 500 gram aardappelen en meer naar onderen 500 gram kruimelige aardappelen. Ik denk dat de bovenste weg moet; een kilo aardappelen voor 2-3 personen is wel wat veel.
Sandra
1 oktober 2017 at 20:14Oeps, daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in Nina! Ik heb het recept aangepast!
Demi | StudioKOOK
4 november 2016 at 10:45Heerlijk! Dol op dit soort gerechten.
Atie Groot
4 november 2016 at 08:48Leuk dat je er een eigen draai aan hebt gegeven Sandra en het blijft een heerlijke overschoten!
Atie Groot
4 november 2016 at 08:50Sorry ovenschotel moet het zijn natuurlijk!
Eef
4 november 2016 at 08:44Ovenschotels passen perfect bij dit gure weer en de combi met spitskool lijkt mij heerlijk!