Hmmm, nachos met gehakt, kaas en zure room! Dit is misschien wel een van mijn favoriete gerechten. Zeg nou zelf: wanneer eet je nu chips bij het avondeten?
Fijn aan dit recept is ook dat het binnen no time op tafel staat. Je moet wel even wat groenten snijden maar daarna staan je nachos met gehakt zó op tafel. Houdt er wel rekening mee dat het gerecht ook binnen no time weer is verdwenen, want je blijft ervan eten…
Nachos met guacemole

Nachos met gehakt en kaas (veel kaas please! nooit teveel kaas) vind ik echt heerlijk. Als het ergens op de (borrel)kaart staat bestel ik het eigenlijk altijd.
In dit recept voor nachos met gehakt én lekker veel groenten, maak je er in een handomdraai een diner van. Perfect voor bijvoorbeeld een vroeg filmavondje.
Bijgerechten
Alleen aan deze nacho ovenschotel heb ik niet genoeg, er moeten zeker wat bijgerechten bij die het écht lekker maken!
Want de lekker zoute chips met gesmolten kaas, zijn nog veel lekkerder als je ze lekker kunt dippen in de zure room en guacemole… Maak me gek!
Ook erg lekker om erbij te serveren is zoetzure chilisaus. Nu heb ik eigenlijk altijd wel een fles daarvan in de koelkast staan, jij misschien ook wel? Maar het is ook erg leuk én makkelijk om het eens zelf te maken. Bekijk mijn chilisaus recept maar eens.
Nacho ovenschotel
Ik weet dat de hoeveelheid ingrediënten voor dit recept nogal royaal is voor twee personen, maar believe me, hier blijf je van eten! Deze nacho ovenschotel komt echt wel leeg.
Het leukste compliment over dit recept kreeg ik van mijn broertje: “ik heb al heel veel nachos gegeten, maar dit blijven toch de allerlekkerste!”

Recept nachos met gehakt en zure room
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 0,5 zak tortillachips (zak van 185 gr)
- 300 gr rundergehakt
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl komijnpoeder
- 1 snuf cayennepoeder of chilipoeder
- peper en zout
- 1 rode paprika
- 1 rode peper of wat ringetjes groene jalapeno (als je van pittig houdt)
- 50 gr geraspte cheddar of andere pittige geraspte kaas
- 4 el zure room
- chilisaus
- guacemole
Zo maak je het
- Vet een ovenschaal in met olie. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de knoflook fijn en de rode ui in halve ringen. Bak deze zachtjes glazig in wat olie.
- Doe het gehakt erbij en rul tot het gaar is. Breng het gehakt op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, komijnpoeder, peper en zout. Voeg indien nodig wat olie toe als het gehakt wat droog is, maar in principe hoeft dit niet (en hoe minder ‘nat het mengsel is hoe beter, dan blijven je nachos knapperig!)
- Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe aan het gehakt en bak een minuut of vijf mee, tot de paprika een beetje zacht begint te worden. Als je van pittig houdt, kun je ook een jalapeno in ringetjes snijden en deze toevoegen. Proef even van het mengsel om te bepalen of de smaak naar je zin is. Nog te flauw? Voeg dan nog wat extra van de specerijen/peper/zout toe.
- Schep het gehaktmengsel in een licht ingevette . Dek de nachoschotel af met een goede laag tortillachips.
- Verdeel de geraspte kaas over de nacho's en zet de schotel 5-10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Serveer de nachos met zure room, chilisaus en guacemole. Geniet van je nachos met gehakt, groenten en kaas!
Notities
Voedingswaarden

10 Reacties
Jet van Helden
25 juni 2021 at 16:33Heerlijk recept gemaakt met 2 verscbillende kazen
Superrrrr lekker
Sandra
25 juni 2021 at 19:14Hi Jet, wat leuk om te horen! Meer kaas is altijd beter ;-)
Liefs, Sandra
Victoria
11 november 2018 at 13:00Hi Sandra! Dit recept ziet er heeeerlijk uit! Ik vroeg me af waarom je geraspte kaas gebruikt en geen cheddar?
Sandra
12 november 2018 at 05:37Hi Victoria, leuk om te horen :-) Ik gebruik geraspte kaas omdat mijn supermarkt helaas geen cheddar verkoopt (behalve dan die ‘hamburgerplakken’). Maar als je de kans hebt, zeker cheddar gebruiken inderdaad! Ik zal het even aanpassen in het recept. Eet smakelijk!
Plonie
14 april 2017 at 19:43Hi Sandra wij noemen dit gerecht altijd frottos op mekaros! Ik doe het altijd met laagjes in een ovenschaal, vandaar!
Sandra
15 april 2017 at 14:37Wat een grappige naam Plonie!
Annemiek
1 oktober 2015 at 06:02Hoeveel is zo’n portie gehakt ongeveer?
Sandra
8 oktober 2015 at 18:06Hi Annemiek, je hebt ongeveer 300 gr gehakt nodig!
Anne-Marie
18 juni 2015 at 13:59Ik vind dit altijd van dit heerlijke ‘zomervakantie’ eten!
Eef
16 juni 2015 at 21:41Heerlijk! Dit maken wij ook wel eens, zo’n fijne gerechtje. Ziet er heerlijk uit :)