Volg culi-sandra.nl op:
Nachos met gehakt en zure room

Recept nachos met gehakt en zure room

Hmmm, nachos met gehakt, kaas en zure room! Dit is misschien wel een van mijn favoriete gerechten. Zeg nou zelf: wanneer eet je nu chips bij het avondeten? Fijn aan dit recept is ook dat het binnen no time op tafel staat. Je moet wel even wat groenten snijden maar daarna staan je nachos met gehakt zó op tafel. Houdt er wel rekening mee dat het gerecht ook binnen no time weer is verdwenen, want je blijft ervan eten…

Nachos met gehakt en kaas (veel kaas please! nooit teveel kaas) vind ik echt heerlijk. Als het ergens op de (borrel)kaart staat bestel ik het eigenlijk altijd. De lekker zoute chips met gesmolten kaas, lekker dippen in de zure room… Maak me gek! En in dit recept voor nachos met gehakt én lekker veel groenten, maak je er in een handomdraai een diner van.

Ik weet dat de hoeveelheid ingrediënten voor dit recept nogal royaal is voor twee personen, maar believe me, hier blijf je van eten! Die schotel komt echt wel leeg.

Recept nachos met gehakt en zure room

(voor 2 personen)

  • 1/2 zak tortillachips
  • 300 gr rundergehakt
  • Paprikapoeder
  • (Cayenne) peper
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 handjes geraspte kaas
  • Voor erbij: zure room & zoete chilisaus. En een portie guacemole is hier ook heel lekker bij!

Zo maak je de nachos uit de oven

  • Vet een ovenschaal in met olie. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de gehakt in een pan en rul tot het gaar is. Breng het gehakt naar keuze op smaak met paprikapoeder en (cayenne)peper. Voeg indien nodig wat olie toe als het gehakt wat droog is, maar in principe hoeft dit niet.
  • Snijd de paprika’s in blokjes en snijd de ui en de knoflook fijn. Voeg alles toe aan het gehakt en bak een minuut of vijf mee, tot de ui en paprika zacht beginnen te worden.
  • Schep het gehaktmengsel in een licht ingevette ovenschaal. Steek hier en daar een chipje in de schotel voor een speels effect, of dek de hele nachoschotel af met een laagje tortillachips.
  • Verdeel de geraspte kaas over de nacho’s en zet de schotel 5-10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. Serveer de nachos met zure room, chilisaus en guacemole.
  • Geniet van je nachos met gehakt, groenten & kaas!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Nachos ovenschotel

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

8 reacties

  • Reply Plonie

    Hi Sandra wij noemen dit gerecht altijd frottos op mekaros! Ik doe het altijd met laagjes in een ovenschaal, vandaar!

    14 april 2017 at 19:43
    • Reply Sandra

      Wat een grappige naam Plonie!

      15 april 2017 at 14:37
  • Reply Maaike

    Hoi Sandra

    Jaaaa deze gaan we proeven! Doe je geen kruiden over het gehakt? Lijkt me zo flauw?

    3 januari 2017 at 19:43
    • Reply Sandra

      Lekkerrrrr! Zelf vind ik dat het gehakt van Koop een Koe genoeg smaak heeft van zichzelf (ook omdat je het combineert met tortillachips). Maar ik kan me zeker voorstellen dat je het gehakt wat meer op smaak wilt brengen. Ik zou hiervoor paprikapoeder gebruiken en (cayenne)peper! Ik zal dit even toevoegen als tip, ook handig voor andere bezoekers, dankjewel :-)

      5 januari 2017 at 18:48
  • Reply Annemiek

    Hoeveel is zo’n portie gehakt ongeveer?

    1 oktober 2015 at 06:02
    • Reply Sandra

      Hi Annemiek, je hebt ongeveer 300 gr gehakt nodig!

      8 oktober 2015 at 18:06
  • Reply Anne-Marie

    Ik vind dit altijd van dit heerlijke ‘zomervakantie’ eten!

    18 juni 2015 at 13:59
  • Reply Eef

    Heerlijk! Dit maken wij ook wel eens, zo’n fijne gerechtje. Ziet er heerlijk uit :)

    16 juni 2015 at 21:41
  • Laat een reactie achter