• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    3x hapjes met komkommer (met zalm, met filet americain en met brie)

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: dec 2018 door Sandra

    Hapjes met komkommer doen het altijd goed op feestjes. Ze zijn lekker, niet moeilijk te maken en je kunt er allerlei kanten mee op.

    Naar recept
    Hapjes met komkommer

    Omdat komkommer van zichzelf niet zo heel veel smaak heeft,  kun je het namelijk met allerlei smaken combineren.

    Vis (gerookte zalm, tonijn), vlees (kip, filet americain) of vegetarisch (bijvoorbeeld met brie of geitenkaas).

    Kortom: met een hapje met komkommer kun je steeds weer iets anders op tafel zetten.

    Daarom zet ik vandaag drie lekkere komkommerhapjes op een rij, nog net op tijd voor Oud & Nieuw maar natuurlijk kun je deze bij elk feestje of verjaardag voorschotelen aan je gasten!

    Komkommerhapjes

    Ik maakte deze komkommerhapjes niet zomaar, ik deed deze maand namelijk mee aan een 'Foodblogswap'. Bij de Foodblogswap wordt jouw blog gelinkt aan een ander blog. Je kiest vervolgens een recept uit van dat andere blog en geeft er je eigen twist aan.

    Deze keer werd ik gelinkt aan het blog Fit en Puur. Dit blog van Simone staat vol met - je raadt het nooit... - pure recepten ;-)

    Door verschillende allergieën en intoleranties in haar gezin zijn de recepten van Simone meestal gluten- en lactosevrij. Ook maakt ze geen gebruik van geraffineerde suikers.

    Ik was blij dat ik deze keer aan haar blog werd gelinkt, want na de kerstdagen heeft bijna iedereen wel behoefte aan pure & fitte recepten!

    Omdat Oud & Nieuw voor de deur staat, was ik op haar blog op zoek gegaan naar een lekker hapjes-recept, er staan namelijk nog veel te weinig hapjes-recepten op mijn blog! Dat vond ik al snel: het werden komkommerhapjes. Klik hier voor het originele Fit & Puur recept.

    Toen ik dit eenmaal had besloten kon ik eigenlijk niet kiezen wat voor vulling ik zou gebruiken voor de hapjes met komkommer.

    Daarom besloot ik het er niet bij één vulling te houden, maar werden het er drie! Ziet er leuk uit toch, zo'n schaal met drie verschillende hapjes met komkommer?

    Recept

    Hapjes met komkommer op een zwart serveerblad. Komkommer met brie en pijnboompitten, rolletjes komkommer met zalm en roomkaas, en komkommerbootjes met filet americain en augurk.

    3x hapjes met komkommer (met zalm, met filet americain en met brie)

    Een leuk hapje voor bij de borrel: komkommer met brie en honing, met filet americain en augurk, en met roomkaas en gerookte zalm.
    4 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 8 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan
    • dunschiller
    • koksmes
    • cocktailprikkers

    Ingrediënten

    • 3 komkommers
    • paar el kruidenkaas
    • 100 gr gerookte zalm
    • 1 stuk brie
    • 2 el pijnboompitten
    • paar tl honing
    • paar el filet americain
    • paar tl augurkenblokjes
    • cocktailprikkers
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Blijf er bij en schud ze regelmatig om, want ze verbranden snel. Laat ze afkoelen.
    • Verwijder de schil van 1 van de komkommers met behulp van een dunschiller en snijd met een kaasschaaf plakken van de komkommer. Dep droog met keukenpapier.
    • Snijd de tweede komkommer in de lengte doormidden en haal met behulp van een theelepel de zaadjes uit de komkommer.
    • De derde komkommer snijdt je in plakken van ongeveer een centimer dik.
    • Snijd de brie in plakjes en beleg de plakjes komkommer ermee. Verdeel de geroosterde pijnboompitten erover en doe een klein beetje honing op elk hapje.
    • Vul de uitgeholde komkommer-helften royaal met filet americain. Verdeel er wat augurkenblokjes over en snijd de komkommerhelften in stukken.
    • Besmeer de linten komkommer met een klein beetje kruidenroomkaas (niet teveel, dat is niet handig met oprollen) en een reepje gerookte zalm. Halveer de linten komkommer en rol ze op. Zet eventueel vast met cocktailprikkers.

    Notities

    Maak de hapjes niet te lang van tevoren, ze zijn niet lang houdbaar. 

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 85kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 5g | Vetten: 6g | Zout: 184mg | Vezels: 0.4g | Suiker: 2g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hapjes

    • Geroosterde paprika dip met bieslook en pijnboompitjes. Er om heen liggen toastjes die zijn besmeerd met de spread.
      Geroosterde paprika dip
    • Doperwtenspread recept: de spread is op toastjes gesmeerd en gegarneerd met gerookte zalm en waterkers.
      Doperwtenspread met gerookte zalm
    • Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.
      Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers
    • Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.
      Bladerdeegkrans met brie

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4 from 5 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.