hapjes

3x hapjes met komkommer (met zalm, met filet americain en met brie)

Hapjes met komkommer

Hapjes met komkommer doen het altijd goed op feestjes. Ze zijn lekker, niet moeilijk te maken en je kunt er allerlei kanten mee op. Omdat komkommer van zichzelf niet zo heel veel smaak heeft,  kun je het namelijk met allerlei smaken combineren. Vis (gerookte zalm, tonijn), vlees (kip, filet americain) of vegetarisch (bijvoorbeeld met brie of geitenkaas). Kortom: met een hapje met komkommer kun je steeds weer iets anders op tafel zetten. Daarom zet ik vandaag drie lekkere komkommerhapjes op een rij, nog net op tijd voor Oud & Nieuw maar natuurlijk kun je deze bij elk feestje of verjaardag voorschotelen aan je gasten!

Komkommerhapjes

Ik maakte deze komkommerhapjes niet zomaar, ik deed deze maand namelijk mee aan een ‘Foodblogswap’. Bij de Foodblogswap wordt jouw blog gelinkt aan een ander blog. Je kiest vervolgens een recept uit van dat andere blog en geeft er je eigen twist aan. Deze keer werd ik gelinkt aan het blog Fit en Puur. Dit blog van Simone staat vol met – je raadt het nooit… – pure recepten ;-) Door verschillende allergieën en intoleranties in haar gezin zijn de recepten van Simone meestal gluten- en lactosevrij. Ook maakt ze geen gebruik van geraffineerde suikers. Ik was blij dat ik deze keer aan haar blog werd gelinkt, want na de kerstdagen heeft bijna iedereen wel behoefte aan pure & fitte recepten! Omdat Oud & Nieuw voor de deur staat, was ik op haar blog op zoek gegaan naar een lekker hapjes-recept, er staan namelijk nog veel te weinig hapjes-recepten op mijn blog! Dat vond ik al snel: het werden komkommerhapjes. Klik hier voor het originele Fit & Puur recept. Toen ik dit eenmaal had besloten kon ik eigenlijk niet kiezen wat voor vulling ik zou gebruiken voor de hapjes met komkommer. Daarom besloot ik het er niet bij één vulling te houden, maar werden het er drie! Ziet er leuk uit toch, zo’n schaal met drie verschillende hapjes met komkommer?

Recept hapjes met komkommer

Voor ca 8 – 10 personen

  • 3 komkommers
  • paar el kruidenroomkaas
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1 stuk brie
  • handje pijnboompitten
  • paar tl honing
  • paar el filet americain
  • paar tl augurkenblokjes (Kesbeke)
  • cocktailprikkers

Zo maak je de komkommerhapjes

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Blijf er bij en schud ze regelmatig om, want ze verbranden snel. Laat ze afkoelen.
  • Verwijder de schil van 1 van de komkommers met behulp van een dunschiller en snijd met een kaasschaaf plakken van de komkommer. Dep droog met keukenpapier.
  • Snijd de tweede komkommer in de lengte doormidden en haal met behulp van een theelepel de zaadjes uit de komkommer.
  • De derde komkommer snijdt je in vrij dikke plakjes.
  • Snijd de brie in plakjes en beleg de plakjes komkommer ermee. Verdeel de geroosterde pijnboompitten erover en doe een klein beetje honing op elk hapje.
  • Vul de uitgeholde komkommer-helften royaal met filet americain. Verdeel er wat augurkenblokjes over en snijd de komkommerhelften in stukken.
  • Besmeer de linten komkommer met een klein beetje kruidenroomkaas (niet teveel, dat is niet handig met oprollen en een reepje gerookte zalm. Halveer de linten komkommer en rol ze op. Zet eventueel vast met cocktailprikkers.
  • En klaar zijn je hapjes met komkommer, eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten