Rabarbercompote met aardbeien, een heerlijke combinatie. Je kunt de compote serveren als bijgerecht, maar een schepje ervan is ook heerlijk op havermout, door de yoghurt of als topping op pudding of pannenkoeken.

Rabarbercompote met aardbeien
Rabarber en aardbeien zijn geweldig samen. Rabarber is een beetje zuur, en daarom smaken de zoete aardbeien er geweldig bij.
Met deze zure seizoensgroente (yes, rabarber is een groente, geen fruit!) kun je trouwens nog veel meer lekkers maken.

Denk bijvoorbeeld aan deze heerlijke zoete bladerdeegbroodjes, maar je kunt het ook gebruiken in een trifle. Of roer het door je yoghurt of top er pannenkoeken mee af. Je merkt het: deze rabarbercompote met aardbeien komt echt wel op!
Rabarbercompote bewaren
Doordat er best wat suiker in zit, kun je de rabarbercompote best een tijdje bewaren. Doe het in een brandschoon potje of doosje en bewaar het in de koelkast.

Het blijft zeker een week goed, maar waarschijnlijk nog wel langer.
Variaties op deze rabarbercompote
- Vervang de aardbeien door frambozen
- Roer een theelepel vanille-extract door de compote
- Voeg tijdens het koken smaakmakers toe, zoals kardemom, steranijs of een vanillestokje
Recept

Rabarbercompote met aardbeien
Ingrediënten
- 75 gr rabarber
- 150 gr aardbeien
- 50 gr suiker
Zo maak je het
- Snijd de rabarber in stukjes van ca 3 centimeter.
- Haal het kroontje van de aardbeien en snijdt ze in kwarten.
- Doe de rabarber en de aardbeien met de suiker in een pan en laat vijf tot tien minuten onder regelmatig roeren zachtjes pruttelen tot er een zachte moes is ontstaan.
- Laat de compote volledig afkoelen en serveer.






Laat een reactie achter