• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Hapje: courgette met gerookte zalm en roomkaas

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: aug 2015 door Sandra

    Dit is zo'n leuk en feestelijk hapje: courgette met gerookte zalm en roomkaas. Door de plakken courgette te grillen worden ze extra lekker én het ziet er mooi uit!

    Naar recept
    een hapje van gegrilde courgette met roomkaas en gerookte zalm

    Een overdaad aan courgettes

    Laatst maakte ik al een heerlijk hapje van courgette met mozzarella en pesto maar de courgettes uit moeders moestuin blijven maar doorgroeien! Ik krijg er dan ook nog regelmatig een paar mee naar huis.

    Liters courgettesoep heb ik al gemaakt en ook de gevulde courgette komt regelmatig op tafel. Maar soms wil je wel eens wat anders.

    Daarom maakte ik er weer een lekker hapje mee, deze courgette met roomkaas en gerookte zalm dit keer.

    Gegrilde courgette met gerookte zalm en roomkaas

    courgette hapjes met gerookte zalm en kruidenroomkaas op een bordje

    Courgette is rauw niet erg lekker om te eten, daarom grill je de plakken courgette aan beide kanten. Zo worden ze gaar en krijgen ze mooie grillstrepen.

    Tip: doe de grillpan niet te vol voor het beste resultaat. Grill zo'n drie plakken per keer tegelijk.

    Vervolgens besmeer je de plakken courgette met een klein beetje kruidenroomkaas. Zelf gebruik ik het liefste de 'knoflook & kruiden' variant daarvoor. Besmeer de plakken groente vooral niet te dik, want dan kun je ze straks niet mooi oprollen!

    Als laatste verdeel je nog wat gerookte zalm over de plakken courgette, en rol je ze op. Kind kan de was doen!

    Courgetterolletjes voorbereiden en bewaren

    Opgerolde plakken courgette, gevuld met gerookte zalm en kruidenroomkaas

    Je kunt deze gegrilde courgetterolletjes met zalm en kruidenkaas deels voorbereiden. Het grillen kun je al eerder doen, zolang de courgettes nog heet zijn, kun je ze toch nog niet besmeren met de roomkaas.

    Maar vers zijn deze hapjes wel het lekkerste, dus ik zou ze ook weer niet al te lang van tevoren maken. Maximaal een paar uurtjes, maar liever nog minder.

    Bewaar de courgette met gerookte zalm tot het serveren in de koelkast, maar haal ze er wel minimaal een kwartier voor het serveren uit, zodat de hapjes op kamertemperatuur kunnen komen.

    Tip als je van hapjes met gerookte zalm houdt, deze doperwtenspread met zalm is ook een heel lekker borrelhapje!

    Recept

    een hapje van gegrilde courgette met roomkaas en gerookte zalm.

    Hapje: courgette met roomkaas en gerookte zalm

    Een lekker hapje: gegrilde courgette met kruidenroomkaas en gerookte zalm.
    5 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 8 hapjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • grillpan
    • cocktailprikkers

    Ingrediënten

    • 1 courgette (neem een niet al te grote)
    • 1 el olijfolie
    • 4 el kruidenroomkaas
    • 100 gr gerookte zalm
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Was de courgette en snijd het het kopje en het kontje eraf. Snijd de courgette in zo dun mogelijke plakken, dit gaat het makkelijkste met een kaasschaaf! Waarschijnlijk haal je acht plakjes uit één courgette.
    • Smeer de plakken aan beide kanten heel lichtjes in met wat olijfolie en leg ze in een hete grillpan. Voor het beste resultaat doe de pan niet te vol, ik grill zelf drie plakken tegelijk. Bestrooi met wat peper en zout en grill de plakken tot ze aan beide kanten beginnen te schroeien.
    • Laat de plakken courgette iets afkoelen en dep ze met wat keukenpapier droog, zodat ze niet vet meer zijn.
    • Besmeer de plakken met een beetje kruidenroomkaas en beleg met een paar sliertjes gerookte zalm.
    • Rol de plakken op en zet de rolletjes vast met cocktailprikkers.

    Notities

    Deze hapjes zijn vers het lekkerste, dus maak ze niet te lang van tevoren.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 52kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 3g | Vetten: 4g | Zout: 134mg | Vezels: 0.1g | Suiker: 1g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hapjes

    • Geroosterde paprika dip met bieslook en pijnboompitjes. Er om heen liggen toastjes die zijn besmeerd met de spread.
      Geroosterde paprika dip
    • Doperwtenspread recept: de spread is op toastjes gesmeerd en gegarneerd met gerookte zalm en waterkers.
      Doperwtenspread met gerookte zalm
    • Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.
      Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers
    • Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.
      Bladerdeegkrans met brie

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Maayke

      augustus 29, 2023 at 10:15 pm

      5 sterren
      Die zien er lekker uit! Zou je de hapjes ook met aubergine kunnen maken?

      Beantwoorden
    5 from 4 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.