Dit is zo'n leuk en feestelijk hapje: courgette met gerookte zalm en roomkaas. Door de plakken courgette te grillen worden ze extra lekker én het ziet er mooi uit!

Een overdaad aan courgettes
Laatst maakte ik al een heerlijk hapje van courgette met mozzarella en pesto maar de courgettes uit moeders moestuin blijven maar doorgroeien! Ik krijg er dan ook nog regelmatig een paar mee naar huis.
Liters courgettesoep heb ik al gemaakt en ook de gevulde courgette komt regelmatig op tafel. Maar soms wil je wel eens wat anders.
Daarom maakte ik er weer een lekker hapje mee, deze courgette met roomkaas en gerookte zalm dit keer.
Gegrilde courgette met gerookte zalm en roomkaas

Courgette is rauw niet erg lekker om te eten, daarom grill je de plakken courgette aan beide kanten. Zo worden ze gaar en krijgen ze mooie grillstrepen.
Tip: doe de grillpan niet te vol voor het beste resultaat. Grill zo'n drie plakken per keer tegelijk.
Vervolgens besmeer je de plakken courgette met een klein beetje kruidenroomkaas. Zelf gebruik ik het liefste de 'knoflook & kruiden' variant daarvoor. Besmeer de plakken groente vooral niet te dik, want dan kun je ze straks niet mooi oprollen!
Als laatste verdeel je nog wat gerookte zalm over de plakken courgette, en rol je ze op. Kind kan de was doen!
Courgetterolletjes voorbereiden en bewaren

Je kunt deze gegrilde courgetterolletjes met zalm en kruidenkaas deels voorbereiden. Het grillen kun je al eerder doen, zolang de courgettes nog heet zijn, kun je ze toch nog niet besmeren met de roomkaas.
Maar vers zijn deze hapjes wel het lekkerste, dus ik zou ze ook weer niet al te lang van tevoren maken. Maximaal een paar uurtjes, maar liever nog minder.
Bewaar de courgette met gerookte zalm tot het serveren in de koelkast, maar haal ze er wel minimaal een kwartier voor het serveren uit, zodat de hapjes op kamertemperatuur kunnen komen.
Tip als je van hapjes met gerookte zalm houdt, deze doperwtenspread met zalm is ook een heel lekker borrelhapje!
Recept

Hapje: courgette met roomkaas en gerookte zalm
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 1 courgette (neem een niet al te grote)
- 1 el olijfolie
- 4 el kruidenroomkaas
- 100 gr gerookte zalm
Zo maak je het
- Was de courgette en snijd het het kopje en het kontje eraf. Snijd de courgette in zo dun mogelijke plakken, dit gaat het makkelijkste met een kaasschaaf! Waarschijnlijk haal je acht plakjes uit één courgette.
- Smeer de plakken aan beide kanten heel lichtjes in met wat olijfolie en leg ze in een hete grillpan. Voor het beste resultaat doe de pan niet te vol, ik grill zelf drie plakken tegelijk. Bestrooi met wat peper en zout en grill de plakken tot ze aan beide kanten beginnen te schroeien.
- Laat de plakken courgette iets afkoelen en dep ze met wat keukenpapier droog, zodat ze niet vet meer zijn.
- Besmeer de plakken met een beetje kruidenroomkaas en beleg met een paar sliertjes gerookte zalm.
- Rol de plakken op en zet de rolletjes vast met cocktailprikkers.






Maayke
Die zien er lekker uit! Zou je de hapjes ook met aubergine kunnen maken?