Garnalencocktail, het is echt zo’n ultiem klassiek voorgerecht vind je niet? Het doet misschien een beetje ouderwets aan, maar zo’n klassieker is niet voor niets een klassieker geworden: dan is het gewoon heel lekker! Garnalencocktail met whiskysaus komt vaak met Kerst op tafel, maar ik vind dat het eigenlijk altijd wel kan… Ook hartje zomer smaakt het prima! Het is een fijn voorgerechtje: snel klaar, niet te zwaar maar juist lekker fris, en de meeste mensen lusten het wel.
Whiskycocktailsaus maken
Garnalencocktail is niet af zonder een lekker scheutje whiskycocktailsaus! Vind ik dan… Je kent ‘m waarschijnlijk wel, die kant en klare roze cocktailsaus? Uiteraard kun je voor dit recept die kant en klare whiskycocktailsaus gebruiken als je dat makkelijk vindt, maar je maakt cocktailsaus ook in een handomdraai zelf. Een beetje mayonaise, ketchup, slagroom of roomkaas én een beetje whisky natuurlijk. Wel iets meer dan in de kant en klare versie, waar maar liefst 0,5% whisky in zit… (ik heb het even opgezocht ;-)) Maar wees gerust, ook weer niet zoveel dat de whisky overheerst, integendeel.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties