voorgerechten

Garnalencocktail met Hollandse garnalen en whiskycocktailsaus

Garnalencocktail met Hollandse garnalen en whiskycocktailsaus

Garnalencocktail, het is echt zo’n ultiem klassiek voorgerecht vind je niet? Het doet misschien een beetje ouderwets aan, maar zo’n klassieker is niet voor niets een klassieker geworden: dan is het gewoon heel lekker! Garnalencocktail met whiskysaus komt vaak met Kerst op tafel, maar ik vind dat het eigenlijk altijd wel kan… Ook hartje zomer smaakt het prima! Het is een fijn voorgerechtje: snel klaar, niet te zwaar maar juist lekker fris, en de meeste mensen lusten het wel. 

Whiskycocktailsaus maken

Garnalencocktail is niet af zonder een lekker scheutje whiskycocktailsaus! Vind ik dan… Je kent ‘m waarschijnlijk wel, die kant en klare roze cocktailsaus? Uiteraard kun je voor dit recept die kant en klare whiskycocktailsaus gebruiken als je dat makkelijk vindt, maar je maakt cocktailsaus ook in een handomdraai zelf. Een beetje mayonaise, ketchup, slagroom of roomkaas én een beetje whisky natuurlijk. Wel iets meer dan in de kant en klare versie, waar maar liefst 0,5% whisky in zit… (ik heb het even opgezocht ;-)) Maar wees gerust, ook weer niet zoveel dat de whisky overheerst, integendeel.

Recept garnalencocktail met Hollandse garnalen en whiskycocktailsaus

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: Kerst
Voor
personen
Bereidingstijd

10

minutes
Calorieën

153

kcal

Een lekker voorgerecht: Hollandse garnalencocktail met zelfgemaakte whisky cocktailsaus.

Ingrediënten

  • 2 el slagroom of roomkaas (als je slagroom gebruikt wordt de saus iets dunner. Als je roomkaas gebruikt, kies dan een luchtige variant, bv mon chou licht en luchtig)

  • 1 el mayonaise

  • 1 el ketchup

  • 2 tl whisky

  • 1 limoen

  • 2 handjes veldsla

  • 200 gr Hollandse garnalen

  • bieslook of peterselie

  • peper en zout

Bereiding garnalencocktail met whiskysaus

  • Meng de room, mayonaise, ketchup en de whisky tot een gladde saus. Breng op smaak met limoensap van de helft van de limoen, zout en peper.
  • Verdeel de sla over de cocktailglazen en verdeel de Hollandse garnalen over de sla.
  • Verdeel de whiskycocktailsaus over de garnalen en garneer met wat versgeknipte bieslook of peterselie.
  • Garneer de garnalencocktail met een schijfje limoen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten