Menu
voorgerechten

Garnalencocktail met Hollandse garnalen en whiskycocktailsaus

Garnalencocktail met Hollandse garnalen en whiskycocktailsaus

Garnalencocktail, het is echt zo’n ultiem klassiek voorgerecht vind je niet? Het doet misschien een beetje ouderwets aan, maar zo’n klassieker is niet voor niets een klassieker geworden: dan is het gewoon heel lekker!

Garnalencocktail – Kerst voorgerecht

Garnalencocktail met whiskysaus komt vaak als voorgerecht met Kerst op tafel, maar ik vind dat het eigenlijk altijd wel kan… Ook hartje zomer smaakt het prima! Het is een fijn voorgerechtje: snel klaar, niet te zwaar maar juist lekker fris, en de meeste mensen lusten het wel. 

Whiskycocktailsaus maken

Garnalencocktail is niet af zonder een lekker scheutje whiskycocktailsaus! Vind ik dan… Je kent ‘m waarschijnlijk wel, die kant en klare roze cocktailsaus?

Uiteraard kun je voor dit recept die kant en klare whiskycocktailsaus gebruiken als je dat makkelijk vindt, maar je maakt cocktailsaus ook in een handomdraai zelf. In het recept hieronder leg ik je uit hoe.

Ingrediënten whiskycocktailsaus

Een beetje mayonaise, ketchup, slagroom of roomkaas én een beetje whisky natuurlijk. Meer heb je niet nodig. Wel gebruik ik in dit recept iets meer whisky dan in de kant en klare versie, waar maar liefst 0,5% whisky in zit… (ik heb het even opgezocht ;-)) Maar wees gerust, ook weer niet zoveel dat de whisky overheerst, integendeel.

Recept garnalencocktail met Hollandse garnalen en whiskycocktailsaus

5 from 3 stemmen
Gang: VoorgerechtKeuken: KerstNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

153

kcal

Een lekker voorgerecht: Hollandse garnalencocktail met zelfgemaakte whisky cocktailsaus.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 el 2 slagroom of roomkaas (als je slagroom gebruikt wordt de saus iets dunner. Als je roomkaas gebruikt, kies dan een luchtige variant, bv mon chou licht en luchtig)

  • 1 el 1 mayonaise

  • 1 el 1 ketchup

  • 2 tl 2 whisky

  • 1 1 limoen

  • 2 handjes 2 veldsla

  • 200 gr 200 Hollandse garnalen

  • bieslook of peterselie

  • peper en zout

Bereiding garnalencocktail met whiskysaus

  • Meng de room, mayonaise, ketchup en de whisky tot een gladde saus. Breng op smaak met limoensap van de helft van de limoen, zout en peper.
  • Verdeel de sla over de cocktailglazen en verdeel de Hollandse garnalen over de sla.
  • Verdeel de whiskycocktailsaus over de garnalen en garneer met wat versgeknipte bieslook of peterselie.
  • Garneer de garnalencocktail met een schijfje limoen.

Opmerkingen

  • Je kunt best iets extra maken van de whiskycocktailsaus. In de koelkast is het nog een dag of twee houdbaar. Lekker over een stukje vis!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept garnalencocktail

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter