Garnalencocktail, het is echt zo’n ultiem klassiek voorgerecht vind je niet? Het doet misschien een beetje ouderwets aan, maar zo’n klassieker is niet voor niets een klassieker geworden: dan is het gewoon heel lekker!
Garnalencocktail – Kerst voorgerecht
Garnalencocktail met whiskysaus komt vaak als voorgerecht met Kerst op tafel, maar ik vind dat het eigenlijk altijd wel kan… Ook hartje zomer smaakt het prima! Het is een fijn voorgerechtje: snel klaar, niet te zwaar maar juist lekker fris, en de meeste mensen lusten het wel.
Whiskycocktailsaus maken
Garnalencocktail is niet af zonder een lekker scheutje whiskycocktailsaus! Vind ik dan… Je kent ‘m waarschijnlijk wel, die kant en klare roze cocktailsaus?
Uiteraard kun je voor dit recept die kant en klare whiskycocktailsaus gebruiken als je dat makkelijk vindt, maar je maakt cocktailsaus ook in een handomdraai zelf. In het recept hieronder leg ik je uit hoe.
Ingrediënten whiskycocktailsaus
Een beetje mayonaise, ketchup, slagroom of roomkaas én een beetje whisky natuurlijk. Meer heb je niet nodig. Wel gebruik ik in dit recept iets meer whisky dan in de kant en klare versie, waar maar liefst 0,5% whisky in zit… (ik heb het even opgezocht ;-)) Maar wees gerust, ook weer niet zoveel dat de whisky overheerst, integendeel.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties