Gevulde eitjes zijn heerlijk, maar voor Kerst wilde ik deze keer op de chiquere toer en daarom maakte ik gevulde kwarteleitjes. Zo’n mini- gevuld ei staat toch meteen super chique? En omdat je de kwarteitjes bestrooit met bacon en truffel heb je echt een klein smaakbommetje om voor te zetten aan je gasten!
Snelle gevulde kwarteleitjes
In de kerst-stress kan ik me voorstellen dat je misschien in tijdnood komt. In dat geval kun je ook een snellere versie van deze eitjes maken. In dat geval halveer je de kwarteleitjes maar laat je de dooier in de eitjes zitten. Spuit een klein beetje (truffel)mayonaise op de eitjes en bestrooi met de uitgebakken bacon. Zo ben je een stuk sneller klaar en heb je evengoed die lekkere smaakcombinatie. Je kunt deze hapjes prima een paar uur van tevoren maken maar bewaar ze niet te lang.
Kwarteleitjes kopen
Rond Kerst kun je kwarteleitjes soms gewoon in de supermarkt kopen. Zelf kocht ik ze bij Amazing Oriental, een gigantische Aziatische supermarkt waar ze volgens mij standaard in het assortiment zitten. Ook Albert Heijn heeft ze geloof ik vaak in het assortiment, in ieder geval in hun online shop!
Meer inspiratie voor Kerst?
Neem ook eens een kijkje bij mijn andere kerst-recepten. Je vindt er van alles, van koekjes en recepten voor het kerstontbijt, tot hoofdgerechten en heerlijke toetjes voor de kersttafel.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties