hapjes

Gevulde kwarteleitjes met bacon en truffel

Gevulde kwartelteitjes met bacon en truffel

Gevulde eitjes zijn heerlijk, maar voor Kerst wilde ik deze keer op de chiquere toer en daarom maakte ik gevulde kwarteleitjes. Zo’n mini- gevuld ei staat toch meteen super chique? En omdat je de kwarteitjes bestrooit met bacon en truffel heb je echt een klein smaakbommetje om voor te zetten aan je gasten!

In de kerst-stress kan ik me voorstellen dat je misschien in tijdnood komt. In dat geval kun je ook een snellere versie van deze eitjes maken. In dat geval halveer je de kwarteleitjes maar laat je de dooier in de eitjes zitten. Spuit een klein beetje (truffel)mayonaise op de eitjes en bestrooi met de uitgebakken bacon. Zo ben je een stuk sneller klaar en heb je evengoed die lekkere smaakcombinatie. Je kunt deze hapjes prima een paar uur van tevoren maken maar bewaar ze niet te lang.

Kwarteleitjes kopen

Rond Kerst kun je kwarteleitjes soms gewoon in de supermarkt kopen. Zelf kocht ik ze bij Amazing Oriental, een gigantische Aziatische supermarkt waar ze volgens mij standaard in het assortiment zitten. Ook Albert Heijn heeft ze geloof ik vaak in het assortiment, in ieder geval in hun online shop!

Gevulde kwarteleitjes met bacon en truffel

0 from 0 votes
Course: HapjeCuisine: FeestDifficulty: Eenvoudig
Voor

20

hapjes
Bereidingstijd

25

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calories

21

kcal

Gevulde eieren maar dan nét iets verfijnder: kleine gevulde kwarteleieren met een romige vulling en krokante bacon.

Ingrediënten

  • 10 kwarteleitjes

  • 1,5 el mayonaise (truffel-fan? Gebruik truffelmayonaise!)

  • 3 plakjes ontbijtspek of bacon

  • 3 sprietjes bieslook

  • eventueel wat truffelolie

Bereiding gevulde kwarteleieren

  • Doe de kwarteleitjes in een pan met ruim water en breng ze aan de kook. Laat vijf minuten koken en laat de eitjes dan schrikken met koud water.
  • Bak onder tussen de bacon uit in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Zodra de eitjes helemaal zijn afgekoeld, pel je ze. Halveer de eitjes met een scherp mes (maak het mes tussendoor steeds schoon zodat er geen eigeel aan blijft hangen, dan krijg je het mooiste resultaat).
  • Haal het eigeel uit de kwarteleitjes en doe dit in een kom. Voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Prak alles goed door elkaar zodat je een mooi, romig mengsel hebt. Vul de spuitzak met het mengsel en vul de gehalveerde eitjes ermee.
  • Hak de uitgebakken bacon fijn en bestrooi de eitjes ermee. Bedruppel elk eitje met een druppeltje truffelolie. Hak de bieslook fijn en bestrooi de gevulde kwarteleitjes ermee.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten