Menu
Uncategorized

Pieter Pot review

Bij Pieter Pot kun je verpakkingsvrij boodschappen doen. Als je mijn blog al langer volgt, weet je dat ik mijn best probeer te doen om plasticvrij boodschappen te doen. Maar wat een uitdaging is dat zeg… Op Instagram werd ik regelmatig voorzien van advertenties van Pieter Pot, dus ik besloot om het eens een keertje uit te proberen!

Verpakkingsvrij boodschappen doen

Bij Pieter Pot kun je namelijk verpakkingsvrij boodschappen doen. Het leek me te mooi om waar te zijn, maar dat bleek niet het geval. Ik heb daarom een Pieter Pot review geschreven, zodat je kunt zien welke vooroordelen ik had, en of die zijn weggenomen.

Belangrijk om te weten: ik heb niet betaald gekregen voor het schrijven van deze review over Pieter Pot. Ik heb de boodschappen zelf besteld en betaald, omdat ik me erg aangesproken voel door het concept.

Pieter Pot review

Ik besloot meteen een flinke bestelling te plaatsen, zodat ik een goed oordeel kan vormen over dit bedrijf. Ik zal eerst even kort omschrijven hoe dit werkt:

 • Je stopt alle boodschappen in jouw digitale winkelmandje en rond jouw bestelling af
 • Voor bijna alle producten betaal je bij jouw eerste bestelling een statiegeld-toeslag. Voor iedere pot of fles betaal je een klein bedrag.
 • Dit bedrag krijg je terug bij een volgende bestelling, dan kun je namelijk jouw lege potten en flessen (en de boodschappentassen) weer inleveren bij de bezorger

Vooroordeel: klein assortiment

Wat mij vooral tegenhield om een bestelling te plaatsen, is het assortiment. Want hoe groot kan dat nou zijn? Nou, al met al best groot! Uiteraard heb je in de supermarkt véél meer keus, maar juist qua basis ingrediënten kun je je helemaal uitleven bij Pieter Pot!

Zo bestelde ik o.a. verschillende soorten bloem en meel (zelfrijzend bakmeel, boekweitmeel), verschillende soorten suiker, rijst en pasta. Ook staat er een flinke pot met bakpoeder klaar in de voorraadkast. Superhandig, want dit gebruik ik heel veel in mijn bakrecepten en dat gedoe met het openscheuren van zo’n zakje bakpoeder, daar ben ik ook wel klaar mee.

Verder hebben ze een verrassend ruim aanbod aan bijvoorbeeld koekjes en snoep, noten en zaden, broodbeleg, koffie, thee, olie&azijn, snacks, kruiden…. Ik bestelde zelfs een glazen pot met chips!

Daarnaast hebben ze ook een selectie versproducten (groenten en fruit) die verpakkingsvrij worden geleverd, en een selectie producten die niet verpakkingsvrij zijn, maar wel goed voor het milieu (denk aan wasbare luiers en maandverband, shampoobars en dat soort dingen).

Je kunt het hele assortiment hier bekijken.

Vooroordeel: heel erg duur

Net als bij heel veel dingen die goed zijn voor het milieu, dacht ik dat je bij Pieter Pot ongetwijfeld de hoofdprijs zou betalen voor de boodschappen. Nou, dat valt echt ontzettend mee. Eigenlijk valt alleen de eerste bestelling enorm duur uit, omdat je dan een heel groot bedrag aan statiegeld betaalt. Immers zijn dan alle potten en flessen nieuw. Bij een volgende bestelling ben je veel goedkoper uit, omdat je dan waarschijnlijk alweer een hoop potten en flessen kunt inleveren.

Goed om te weten: je betaalt €2 statiegeld per pot. Dit bedrag kan dus aardig oplopen bij je eerste bestelling.

Verder vind ik het prijsniveau aardig vergelijkbaar met dat van de supermarkt, hoewel het soms wel wat duurder is. Een paar vergelijkingen ten opzichte van mijn lokale supermarkt:

 • Kristalsuiker: €1,05 voor 500 gram in de supermarkt, bij Pieter Pot €0,95 voor 450 gram
 • Bananen: €1,99 voor een tros in de supermarkt, €2,10 bij Pieter Pot voor vijf stuks
 • Hagelslag van de Ruijter: €2,99 voor 390 gram in de supermarkt, €2,95 voor 375 gram bij Pieter Pot

Goed om te weten: bij €50 wordt je bestelling gratis verzonden, en bij een bestelling vanaf €75 krijg je ook nog een cadeautje! En als je via deze link bestelt, krijg je €15 korting op je eerste bestelling.

Eindoordeel

Al met al ben ik erg tevreden over dit bedrijf. De bezorging was netjes en snel, en de producten zijn van prima kwaliteit. De glazen potten nemen wel veel ruimte in, maar omdat ik mijn basis ingrediënten zoals rijst, bloem en suiker toch altijd al in glazen potten deed, maakt dat voor mij persoonlijk niet heel veel uit. Bovendien vind ik het een fijn idee om een kleine impact te maken op een kleinere afvalberg.

Daarnaast vind ik het een enorm voordeel om niet te hoeven slepen met deze vaak zware artikelen, dus blijf ik mijn basisvoorraad zeker aanvullen bij Pieter Pot!

Heb je nog vragen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel, dan beantwoord ik je vraag graag en neem ik het antwoord ook op in deze Pieter Pot review!

3 Reacties

 • Patricia Heres
  4 september 2022 at 18:59

  Handig. Ik bestel sinds kort bij picnic zodat ik in elk geval niet dagelijks naar de winkel hoef en er vanalles aan mijn handen blijft plakken zeg maar. Maar alles in potten… daar is mijn keuken toch te klein voor denk ik.

  Reply
  • Sandra
   4 september 2022 at 20:56

   Het neemt zeker veel ruimte in! Gelukkig heb ik mega-grote lades, hahaha!
   En herkenbaar, van dat aan je handen blijven plakken…. ;-)

   Reply
 • Atie
  15 augustus 2022 at 22:32

  Goed bezig Sandra!! Ik ga het ook uitproberen.

  Reply

Laat een reactie achter