• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Rabarbercompote met aardbeien

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: apr 2023 door Sandra

    Rabarbercompote met aardbeien, een heerlijke combinatie. Je kunt de compote serveren als bijgerecht, maar een schepje ervan is ook heerlijk op havermout, door de yoghurt of als topping op pudding of pannenkoeken.

    Naar recept
    rabarbercompote met aardbeien

    Rabarbercompote met aardbeien

    Rabarber en aardbeien zijn geweldig samen. Rabarber is een beetje zuur, en daarom smaken de zoete aardbeien er geweldig bij.

    Met deze zure seizoensgroente (yes, rabarber is een groente, geen fruit!) kun je trouwens nog veel meer lekkers maken.

    rabarbercompote recept

    Denk bijvoorbeeld aan deze heerlijke zoete bladerdeegbroodjes, maar je kunt het ook gebruiken in een trifle. Of roer het door je yoghurt of top er pannenkoeken mee af. Je merkt het: deze rabarbercompote met aardbeien komt echt wel op!

    Rabarbercompote bewaren

    Doordat er best wat suiker in zit, kun je de rabarbercompote best een tijdje bewaren. Doe het in een brandschoon potje of doosje en bewaar het in de koelkast.

    compote met rabarber en aardbeien

    Het blijft zeker een week goed, maar waarschijnlijk nog wel langer.

    Variaties op deze rabarbercompote

    • Vervang de aardbeien door frambozen
    • Roer een theelepel vanille-extract door de compote
    • Voeg tijdens het koken smaakmakers toe, zoals kardemom, steranijs of een vanillestokje

    Recept

    Een kom rabarbercompote met aardbeien. Er staat een lepel met een houten handvat in de kom.

    Rabarbercompote met aardbeien

    Rabarbercompote is ontzettend makkelijk te maken en lekker bij heel veel gerechten.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 4 porties
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kookpan

    Ingrediënten

    • 75 gr rabarber
    • 150 gr aardbeien
    • 50 gr suiker
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de rabarber in stukjes van ca 3 centimeter.
    • Haal het kroontje van de aardbeien en snijdt ze in kwarten.
    • Doe de rabarber en de aardbeien met de suiker in een pan en laat vijf tot tien minuten onder regelmatig roeren zachtjes pruttelen tot er een zachte moes is ontstaan.
    • Laat de compote volledig afkoelen en serveer.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 64kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 0.4g | Vetten: 0.2g | Zout: 1mg | Vezels: 1g | Suiker: 15g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bijgerechten

    • Een kom met zelfgemaakte pompoenpuree, op een paarse stoffen doek.
      Zelf pompoenpuree maken
    • Een close-up van een bord gevuld met sambal goreng telor.
      Sambal goreng telor
    • Een weckpot met ingemaakte radijs met laurier en steranijs. Er liggen enkele verse radijsjes naast de pot.
      Radijs inmaken
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.