• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Wraps met beenham en honing-mosterd dressing

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: jan 2021 door Sandra

    Deze wraps met beenham en honing-mosterdsaus zijn echt heel makkelijk te maken en superlekker. Als lunchgerecht, of serveer ze als extreem makkelijk hoofdgerecht met wat salade erbij.

    Naar recept
    Wraps met beenham en een simpele salade. Eén van de wraps ligt op een houten serveerplank.

    Wraps, ik krijg er nooit genoeg van! Er zijn dan ook al een flink aantal wrap-recepten verschenen op dit blog. Zo schreef ik al eerder over deze zalige wraps met gebakken brie en chilisaus, en ook deze wraps met tonijn en avocado komen hier regelmatig op tafel.

    Lunch of diner

    Ben jij ook zo gek op wraps? Snap ik best, want ze zijn ontzettend veelzijdig en vaak zijn wrap-recepten heel snel klaar. Dit recept voor wraps met beenham is daar geen uitzondering op. Het is supersnel klaar en zowel geschikt voor de lunch als voor het diner. Als je het als lunch serveert, heb je misschien aan 1 wrap per persoon wel genoeg en kun je de hoeveelheden halveren.

    Honing-mosterdsaus

    Tip: de honing-mosterdsaus doet het ook heel goed als dressing voor een salade. Maak er dus gerust een beetje extra van!

    Recept

    Wraps met beenham en een simpele salade. Eén van de wraps ligt op een houten serveerplank.

    Wraps met beenham en honing-mosterd dressing

    Een snelle maaltijd: gebakken beenham op een volkorenwrap met een lekkere, simpele salade met honing-mosterd dressing.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Ingrediënten

    • 4 volkoren tortilla's
    • 250 gr beenham
    • 1 el boter
    • 75 gr veldsla
    • 1 el olijfolie
    • 1 el mosterd
    • 1 el honing
    • een paar druppels worcestershiresaus
    • peper
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Leg de plakjes beenham op elkaar en snijd deze in brede repen. Smelt de boter op matig vuur in een koekenpan en bak de beenham al omscheppend tot deze lekker warm is.
    • Maak een dressing van de olie, mosterd, honing, worcestershiresaus en peper en klop deze goed door elkaar met een kleine garde.
    • Warm de tortilla's op in de magnetron of een droge koekenpan, beleg deze met de sla en druppel hier wat van de mosterddressing op.
    • Beleg met de beenham en bedruppel met de rest van de dressing. Eet smakelijk!

    Notities

    Heb je wraps over van het avondeten? Dan is dit een perfect recept om ze op te maken!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 584kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwitten: 36g | Vetten: 28g | Zout: 2067mg | Vezels: 7g | Suiker: 5g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More 20 minuten recepten

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Dubbelgevouwen tortilla's met zalm in een witte schaal. De tortilla's zijn half opengeklapt zodat je de vulling van o.a. zalm en wortel goed kunt zien.
      Tortilla's met zalm
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Tomaten courgette saus met pasta, rauwe ham en basilicum in een kom.
      Snel koken kun je leren! 7 handige tips

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Henny

      januari 22, 2015 at 7:14 am

      Beste Sandra,

      Dit is inderdaad een heel lekker recept! Ik heb het boek United Wraps van Estefhan Meijer ook maar mis het inlegvel waarop de ingrediënten staan van het basisrecept op blz. 9 voor tortilla's. Zou jij mij kunnen mailen wat deze ingrediënten zijn?
      Alvast dank voor je te nemen moeite!

      Groetjes, Henny

      Beantwoorden
      • Sandra

        januari 22, 2015 at 6:02 pm

        Hallo Henny, fijn boek hè? Ja hoor die heb ik voor je. Voor 4 tortilla's heb je nodig:
        140 gr patentbloem
        100 gr pastabloem
        1 tl bakpoeder
        1,5 tl zout
        60 gr margarine
        100 ml warm water

        Bloem, bakpoeder en zout mengen. Boter toevoegen en tot een kruimelig deeg mengen. Meng er net zoveel water door tot je een soepel, niet plakkend deeg hebt. Onder een theedoek afdekken. 1/4 van het deeg pakken en uitrollen tot een tortilla. Bak de tortilla's in een droge antiaanbakpan ca 12 seconden aan elke kant. Eet smakelijk!

        Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.