• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Kaaskoekjes met tijm & oregano

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: dec 2021 door Sandra

    Altijd lekker voor bij de borrel: kaaskoekjes! Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar hier behoren de kaasvlinders en andere kaas-snacks altijd tot de populairste hapjes bij de borrel. Natuurlijk kun je ze kant en klaar kopen, maar zelf kaaskoekjes maken is helemaal niet moeilijk. En ze zijn natuurlijk ontzettend lekker!

    Naar recept
    Kaaskoekjes op elkaar gestapeld. Eén van de koekjes is schuin tegen de stapel aangezet, zodat je de bovenkant met verse salieblaadjes goed kunt zien.

    Variaties op dit kaaskoekjes recept

    Met onderstaand recept heb je een prima basis kaaskoekjes recept, maar ik vind het ook superleuk als je mijn recepten als basis gebruikt en er je eigen draai aan geeft! Als je dat hebt gedaan, laat het me dan vooral weten, helemaal leuk! Met onderstaand recept kun je natuurlijk ook weer lekker variëren. Een paar ideeën:

    • Gebruik gewone geraspte kaas in plaats van Parmezaan
    • Gebruik karwijzaadjes in plaats van komijn
    • Vervang de komijn door fenegriekzaadjes

    Borrelhapjes recepten

    Op zoek naar meer hapjes voor bij de borrel? Neem eens een kijkje bij mijn andere borrelhapjes-recepten. Warm, koud, met vlees, vis of vegetarisch.

    Bewaren

    Laat de kaaskoekjes na het bakken volledig afkoelen op een rek. Als ze helemaal zijn afgekoeld, kun je ze het beste bewaren in een luchtdichte doos. Dan blijven ze nog wel een dag of twee, drie lekker vers. Borrelhapjes die je vooraf kunt klaarmaken zijn namelijk altijd superhandig om achter de hand te hebben!

    Recept

    Kaaskoekjes op elkaar gestapeld. Eén van de koekjes is schuin tegen de stapel aangezet, zodat je de bovenkant met verse salieblaadjes goed kunt zien.

    Kaaskoekjes met tijm en oregano

    Lekkere kaaskoekjes voor bij de borrel. Gevuld met kruiden, komijn en Parmezaanse kaas.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 15 koekjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • bakpapier

    Ingrediënten

    • 150 gr bloem
    • 100 gr Parmezaan (geraspt)
    • 1 tl tijm
    • 1 tl oregano
    • 1 tl komijn
    • 100 gr boter (koud)
    • 1 ei
    • zout en peper
    • Verse kruiden voor de garnering, zoals salie
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Zeef de bloem boven een kom en voeg de kaas en wat zout en peper toe.
    • Roer de tijm, oregano en komijn erdoor.
    • Snijd de boter in stukjes en voeg deze samen met het ei toe aan de kom. Kneed met koele handen tot een soepel deeg.
    • Maak een nette rol van het deeg (dan kun je het straks makkelijk in plakjes snijden) en zet het deeg minimaal een uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken goed intrekken en wordt de structuur van de kaaskoekjes ook beter.
    • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Snijd ongeveer 15 koekjes van het deeg, naar wens kun je de kaaskoekjes nog garneren met wat extra verse of gedroogde kruiden. Ik drukte er zelf nog wat blaadjes salie in.
    • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar.

    Notities

    Bewaar de kaaskoekjes in en luchtdichte doos, dan blijven ze zeker een week goed.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 113kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 4g | Vetten: 7g | Zout: 152mg | Vezels: 0.3g | Suiker: 0.1g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hapjes

    • Geroosterde paprika dip met bieslook en pijnboompitjes. Er om heen liggen toastjes die zijn besmeerd met de spread.
      Geroosterde paprika dip
    • Doperwtenspread recept: de spread is op toastjes gesmeerd en gegarneerd met gerookte zalm en waterkers.
      Doperwtenspread met gerookte zalm
    • Een schaal met Pimientos de Padron, een tapas hapje van Spaanse groene pepers met zeezout. De schaal staat op een donkerroze doek en er liggen vorkjes op.
      Pimientos de Padron - Spaanse groene pepers
    • Een bladerdeegkrans met brie, bessen, walnoten en tijm met rode bessen en walnoten er omheen ter decoratie.
      Bladerdeegkrans met brie

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Gijs

      mei 22, 2025 at 12:43 pm

      Hoi Sandra.
      Welke parmezaanse kaas zou het beste hiervoor zijn? Is bijv. Grana Padano rasp goed? Of juist meer de zakjes rasp (zijn vooral poeders) van de Parmezaanse kazen die overal liggen?
      Bedankt alvast!
      Gijs

      Beantwoorden
      • Sandra

        mei 22, 2025 at 4:08 pm

        Hoi Gijs, goede vraag! Ik gebruik zelf het liefste de rasp inderdaad, niet de 'poeder-kaas'.

        Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.