• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Charlotte Russe of Lange vingertaart met bosvruchtenmousse

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: sep 2019 door Sandra

    Zeker weten dat je indruk gaat maken op je gasten met deze lange vingertaart of Charlotte Russe, echt een indrukwekkend toetje!

    Naar recept
    Charlotte Russe - langevingertaart

    Misschien heb je hem wel eens eerder gezien, zo'n prachtige taart met een buitenkant van lange vingers. Ziet er indrukwekkend uit toch? Het leuke is dat zo'n Charlotte Russe (want zo heet zo'n taart) helemaal niet zo moeilijk te maken is. Tuurlijk, door de verschillende lagen is het wel even werk, maar lastig is het niet (als je eenmaal weet hoe het moet. Ik zal eerlijk bekennen dat de eerste keer niet zonder slag of stoot ging, maar nu weet ik hoe het moet en dat deel ik graag met je ;-))

    Kerst dessert: Charlotte Russe

    Toetje met lange vingers

    Deze Charlotte is een perfect toetje voor de feestdagen, voor Kerst natuurlijk, maar ook als afsluiter van een lekkere brunch (Pasen!). Het leuke is dat je met deze lange vingertaart volop kunt variëren qua vulling. Vervang de bosvruchtenvulling eens door frambozen of aardbeien bijvoorbeeld. Houdt er rekening mee dat de vulling van de Charlotte Russe moet opstijven. Begin dan ook een paar uur van te voren met dit recept. Alleen maar fijn, dan hoef je er later niets meer aan te doen!

    Lange vinger taart

    Recept

    Charlotte Russe - langevingertaart met een puntje eruit gesneden dat op een gebaksbordje ligt. De taart bestaat uit een witte en een paarse mousse-laag. en is gegarneerd met veel vers fruit (aardbeien en blauwe bessen).

    Recept Charlotte Russe of Lange vingertaart met bosvruchtenmousse

    Deze langevingertaart of Charlotte Russe is indrukwekkend om te zien en hij smaakt heerlijk! Lekker luchtig en daarom een heerlijk toetje.
    4.94 van 15 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 40 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur
    Servings: 10 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • taartvorm (24 cm)
    • mixer

    Ingrediënten

    • 2 eieren
    • 160 gr suiker
    • 40 gr bloem
    • 10 gr custardpoeder
    • 30 lange vingers
    • 8 blaadjes gelatine
    • 250 gr bosvruchten (diepvries)
    • 350 ml slagroom
    • 200 ml volle yoghurt
    • 1 citroen
    • Voor de garnering: vers fruit en poedersuiker
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het maken van de biscuitbodem: mix hiervoor de eieren met 50 gram suiker voor vijf minuten. Zeef de bloem en de custard boven dit mengsel en spatel dit er voorzichtig door.
    • Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier en vet de randen van de vorm in. Bak de biscuitbodem in 20 minuten gaar op 160 graden en laat afkoelen. Snijd een randje van de bodem af, zodat er ruimte is om de lange vingers erlangs te zetten.
    • Snijd ongeveer een centimeter van de lange vingers af en zet ze in de bakvorm met de gesuikerde kant naar buiten.
    • Ga ondertussen verder met de citroenyoghurt: laat hiervoor 4 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp ondertussen de helft van de citroen uit in een klein pannetje (vang de pitjes op) en voeg er 50 gr suiker aan toe. Verwarm dit tot de suiker oplost. Haal van het vuur en roer de gelatine er doorheen.
    • Klop 200 ml slagroom stijf en roer voorzichtig de yoghurt erdoor. Roer voorzichtig het gelatinemengsel erdoor en giet alles over de biscuitbodem. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
    • Maak nu de bosvruchtenmousse: laat hiervoor 4 gelatineblaadjes weken in koud water. Doe ondertussen de bosvruchten met 60 gr suiker en een beetje water in een pannetje en breng aan de kook. Pureer alles met een staafmixer en haal het mengsel door een zeef. Roer de gelatine door het bosvruchtenmengsel.
    • Klop 150 ml slagroom stijf en spatel beetje bij beetje het bosvruchtenmengsel door de slagroom. Bedek de yoghurtlaag met de bosvruchtenmousse en laat weer minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
    • Garneer de Charlotte Russe met vers fruit en wat poedersuiker voor het serveren.

    Notities

    Je kunt de lange vinger taart al een dag van tevoren maken, de taart is na het maken ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 364kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwitten: 8g | Vetten: 18g | Zout: 85mg | Vezels: 1g | Suiker: 20g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone
    • Een ijscoupe met drie bolletjes cactusvijg-ijs, gegarneerd met rozenblaadjes.
      Cactusvijg-ijs zonder ijsmachine

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Annemarie

      januari 09, 2025 at 2:08 pm

      5 sterren
      Beetje bewerkelijk maar alle moeite waard, de taart is werkelijk zaaaalig!

      Beantwoorden
      • Sandra

        januari 10, 2025 at 7:43 am

        Wat leuk om te horen dat je de taart hebt gemaakt Annemarie! Inderdaad, het is niet de makkelijkste keuze maar wel zo lekker!!

        Beantwoorden
    2. Guy

      december 23, 2020 at 7:03 pm

      5 sterren
      Super geslaagd, en al direct een tweede keer gemaakt binnen de week!
      Vond het ook helemaal niet zo moeilijk!

      Beantwoorden
      • Sandra

        december 24, 2020 at 6:09 pm

        Wat leuk om te horen Guy! Fijn dat hij zo in de smaak viel!

        Beantwoorden
    3. Atie Groot

      december 14, 2015 at 11:15 am

      Hij ziet er prachtig uit, maar wij hebben hem ook geproefd, het was heerlijk

      Beantwoorden
    4. Anne-Marie

      december 12, 2015 at 8:07 am

      Hij ziet er prachtig uit! Ik heb in het verleden vaker charlottes gemaakt maar nog niet voor mijn blog. Binnenkort maar eens doen.

      Beantwoorden
    4.94 from 15 votes (13 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.