Misschien heb je hem wel eens eerder gezien, zo’n prachtige taart met een buitenkant van lange vingers. Ziet er indrukwekkend uit toch? Het leuke is dat zo’n Charlotte Russe (want zo heet zo’n taart) helemaal niet zo moeilijk te maken is. Tuurlijk, door de verschillende lagen is het wel even werk, maar lastig is het niet (als je eenmaal weet hoe het moet. Ik zal eerlijk bekennen dat de eerste keer niet zonder slag of stoot ging, maar nu weet ik hoe het moet en dat deel ik graag met je ;-)) Zeker weten dat je indruk gaat maken op je gasten met deze lange vingertaart!
Kerst dessert: Charlotte Russe


Deze Charlotte is een perfect toetje voor de feestdagen, voor Kerst natuurlijk, maar ook als afsluiter van een lekkere brunch (Pasen!). Het leuke is dat je met deze lange vingertaart volop kunt variëren qua vulling. Vervang de bosvruchtenvulling eens door frambozen of aardbeien bijvoorbeeld. Houdt er rekening mee dat de vulling van de Charlotte Russe moet opstijven. Begin dan ook een paar uur van te voren met dit recept. Alleen maar fijn, dan hoef je er later niets meer aan te doen!
Foodblogswap


Ik maakte dit recept naar aanleiding van de maandelijkse Foodblogswap, waarbij je wordt gelinkt aan een ander blog. Van dat blog maak je een recept dat je een eigen twist geeft. Leuk, want zo leer je nieuwe blogs kennen! Deze maand werd ik gekoppeld aan Mamma’tje van alles, een blog dat vol staat met zalig zoete recepten. Er zijn ook hartige recepten op te vinden, maar vooral zoetigheid. Toen ik langs deze Charlotte Russe scrollde, wist ik dat ik deze wilde maken! Mijn versie is ietsje eenvoudiger dan het origineel, hier komt het recept:


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
4 Reacties
Guy
23 december 2020 at 19:03Super geslaagd, en al direct een tweede keer gemaakt binnen de week!
Vond het ook helemaal niet zo moeilijk!
Sandra
24 december 2020 at 18:09Wat leuk om te horen Guy! Fijn dat hij zo in de smaak viel!
Atie Groot
14 december 2015 at 11:15Hij ziet er prachtig uit, maar wij hebben hem ook geproefd, het was heerlijk
Anne-Marie
12 december 2015 at 08:07Hij ziet er prachtig uit! Ik heb in het verleden vaker charlottes gemaakt maar nog niet voor mijn blog. Binnenkort maar eens doen.