• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gevulde koeken zelf maken

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: sep 2016 door Sandra

    Roze koeken, gevulde koeken, mergpijpen... Typisch van die koeken die je zonder erbij na te denken in de winkelmandje gooit. Maar natuurlijk kun je ze ook gewoon zelf maken.

    Naar recept
    Gevulde koeken zelf maken

    Gevulde koeken recept

    Ik had er zelf eigenlijk nooit over nagedacht om zelf gevulde koeken te maken. Maar bij het doorbladeren van een exemplaar van Allerhande kwam ik een recept voor zelfgemaakte gevulde koeken tegen en ja, waarom zou je het niet eens proberen?

    Op een winderige zondagmiddag dook ik de keuken om het recept uit te proberen. Ik moet toegeven dat het best wel even een klusje was maar geloof me, als je zelf een keer gevulde koeken hebt gemaakt zul je ze niet snel meer kopen!

    Tip: als je van deze gevulde koeken hebt gesmuld, vind je deze walnotenkoeken vast ook heerlijk. Dit zijn gevulde koeken met een vulling van walnotenspijs.

    Recept

    Een geopende koektrommel met gevulde koeken, met ernaast een gevulde koek op een bordje. Uit de koek is een hap genomen.

    Gevulde koeken zelf maken

    Zelf gevulde koeken maken is erg leuk om te doen en lekker dat ze zijn! Vooral als ze net uit de oven komen zijn ze heerlijk bij een kopje thee.
    5 van 1 stem
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 45 minuten minuten
    Servings: 12 koeken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • bakpapier
    • deegroller

    Ingrediënten

    • 400 gr tarwemeel
    • 200 gr witte basterdsuiker
    • 1 snuf zout
    • 250 gr roomboter (koud)
    • 200 gr amandelspijs
    • 2 eieren
    • 1 citroen
    • 12 garneeramandelen
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Zeef het tarwemeel boven een kom en roer de basterdsuiker en een mespuntje zout door het meel. Snijd de roomboter in stukjes en voeg deze toe aan het meel. Voeg 2 el koud water toe en kneed het deeg tot een bal. Verpak de deegbal in folie en laat een uur rusten op een koele plaats (maar niet in de koelkast).
    • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
    • Doe de amandelspijs in een kom. Rasp de citroenschil er boven en meng er 1 ei door. Kneed goed door en vorm 12 balletjes van het mengsel.
    • Bestuif je aanrecht met wat bloem en deel de deegbal door de helft. Rol een van de helften uit met behulp van een deegroller. Maak er een lap van met een dikte van ca 2 mm en steek 12 rondjes uit het deeg met behulp van een ronde uitsteker van zo'n 8-9 cm in diameter.
    • Leg de koekrondjes op de bakplaat en leg op ieder koekje een balletje amandelspijs. Druk de balletjes een beetje plat.
      Een bakplaat met rondjes ongebakken koekdeeg met daarop een spijsvulling, als basis voor de gevulde koeken.
    • Rol nu de andere helft van het deeg uit en steek ook hier 12 rondjes uit. Leg deze op de andere koekhelften en druk de randen voorzichtig aan.
    • Klop het tweede ei los en bestrijk de gevulde koeken met het ei. Druk in elke koek een garneeramandel.
    • Bak de gevulde koeken in 15 minuten goudbruin (draai indien nodig halverwege de bakplaat). Laat de koeken afkoelen op een rek. Tip: ze zijn het lekkerste als ze nog een klein beetje warm zijn!

    Notities

    Je zelfgemaakte gevulde koeken enkele dagen houdbaar in een goed afgesloten trommel. Je kunt ze ook goed invriezen (en opwarmen in de oven, dan serveer je ze een beetje warm, hmmmm!).

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 436kcal | Koolhydraten: 51g | Eiwitten: 7g | Vetten: 24g | Zout: 179mg | Vezels: 2g | Suiker: 23g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Marlies

      september 20, 2016 at 1:07 pm

      Hmm ze zien er heerlijk uit! Ik heb dit weekend bokkenpootjes gemaakt. Veel werk, maar het resultaat was heerlijk en zoveel beter dan uit de supermarkt.

      Beantwoorden
    2. Eef

      september 18, 2016 at 7:32 pm

      Heerlijk! Wat je schrijft, stom dat je sommige dingen niet zelf maakt hé? Daarom ben ik ooit eens in een recalcitrante bui bokkepootjes gaan maken ;) Net als jij zal ik ze niet zo snel meer zelf kopen. Tof blikje trouwens.

      Beantwoorden
    3. Nicole

      september 18, 2016 at 9:53 am

      Verse gevulde koeken zijn echt zo lekker! Nooit aan gedacht om die zelf te maken, haha. Heb het recept opgeslagen en ga ze zeker een keer maken

      Beantwoorden
    4. Anne-Marie

      september 16, 2016 at 2:12 pm

      Ik heb wel een keer zelf gevulde speculaaskoeken gemaakt, volgens mij is dat grotendeels hetzelfde recept. En inderdaad, tegen zelfgebakken kan niets op!

      Beantwoorden
    5. Atie Groot

      september 16, 2016 at 8:28 am

      Ziet er lekker uit Sandra!

      Beantwoorden
    6. Demi | DE KOOKFABRIEK

      september 16, 2016 at 8:25 am

      Leuk om een keer zelf te maken!

      Beantwoorden
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.