Walnotenkoeken, ik haal ze af en toe op de markt. Zo lekker! Een boterige koek met een vulling van walnotenspijs. Eigenlijk zijn het gewoon gevulde koeken, maar dan met een vulling van walnoten, waardoor ze toch weer heel anders smaken.
Ik geef toe, het is even een werkje om ze te maken. Maar eenmaal geproefd weet je dat het alle moeite waard was, zo lekker zijn deze walnotenkoeken! Bovendien maak je met dit recept wel een stuk of 12 koeken, dus je kunt er even mee vooruit.
Walnotenkoeken invriezen
Dat brengt me meteen bij dit punt: walnotenkoeken invriezen. Je maakt er 12, dus dat is best veel. Je kunt er natuurlijk een paar uitdelen (maak je zeker vrienden mee), maar je kunt deze koeken ook uitstekend invriezen. Dat kun je ongebakken doen.
Ik zou ze dan per stuk in plasticfolie (of liever: een bijenwasdoekje, dan gebruik je geen plastic) invriezen in een diepvriesdoos. Je kunt dan steeds een paar koeken afbakken. Want warm zijn deze koeken het allerlekkerste! Ook gebakken kun je ze denk ik wel invriezen, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.


Walnotenspijs
Zelf walnotenspijs maken is ontzettend makkelijk. Normaal gesproken gebruik je amandelen voor het maken van spijs, maar voor het maken van walnotenspijs vervang je eenvoudigweg de amandelen voor walnoten.
Het recept ervoor is heel simpel: je gebruikt evenveel walnoten als suiker, maalt dit helemaal fijn en mengt er een geklutst eitje door.
Het is wel belangrijk om de spijs al (minimaal) een dag van tevoren te maken, dan kunnen de smaken zich goed ontwikkelen. Goed, laten we eens doorgaan naar het walnotenkoeken recept!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


6 Reacties
Candice
21 april 2022 at 15:10Hoi! Gebruik je dus gewoon het eiwit en het eigeel?
Sandra
24 april 2022 at 13:13Hi Candice, yes! In de walnotenspijs gebruik ik het hele ei, en om de koeken te bestrijken kluts ik ook een heel eitje los. Bak ze! Ik hoop dat je ze lekker vindt :-)
Candice
18 mei 2022 at 18:41Helaas nog steeds niet gemaakt, maar ga het zeker doen! Moet het ongezouten roomboter zijn? Fijne avond!
Sandra
19 mei 2022 at 13:40Hey Candice, haha geen probleem toch! Je moet er toch even tijd voor vinden. Ik gebruik inderdaad altijd ongezouten roomboter voor mijn recepten, anders staat er expliciet bij dat het gezouten boter moet zijn. Bak ze!
Atie
19 januari 2022 at 10:57Wij hebben ze geproefd, ze waren heerlijk Sandra!
Sandra
22 januari 2022 at 09:24Ik kreeg thuis alweer het verzoek om ze snel nog eens te maken, haha!