• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Aardbeienmelk - zelf drinkyoghurt maken

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: aug 2023 door Sandra

    Deze aardbeien drinkyoghurt of aardbeienmelk deed me een beetje denken aan de Yokidrink van vroeger. Maar dan minder zoet. Echt leuk om zelf te maken en ook nog eens heel makkelijk!

    Naar recept

    Toen mijn man (toen vriend) en ik net samen woonden, dronken we in de ochtend altijd een beker Yoki. Bomvol suiker en véél te zoet met een kunstmatig smaakje. Maar lekker dat we het toen vonden!

    Zelf aardbeien drinkyoghurt maken

    Ineens dacht ik weer aan die Yokidrink en toen dacht ik: zou het niet mogelijk zijn om zelf drinkyoghurt te maken? Want die Yoki van toen, die zou ik nu echt véél te zoet vinden.

    En de meeste soorten drinkyoghurt die je in de winkel vindt, bevatten óf best veel suiker óf ze zijn gezoet met zoetstoffen (en dat vind ik persoonlijk helemaal niet lekker).

    Dat moet toch ook anders kunnen? Tijd om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met het bedenken van een aardbeien drinkyoghurt recept!

    Aardbeienmelk - kidsproof recept

    drinkyoghurt recept

    Misschien ben jij ook wel gek op zoete drinkyoghurt, of zijn je kinderen dat. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om zelf een drinkyoghurt te maken waar niet zoveel suiker in zit.

    In dit recept maak je gebruik van verse aardbeien, die zijn van zichzelf natuurlijk al lekker zoet. Op zich kun je van enkel de melk en de aardbeien al een heerlijke aardbeienmelk maken.

    Aardbeien drinkyoghurt mét suiker

    Zelf vind ik het wel lekker om nog een lepeltje suiker toe te voegen. Dan komt het zoete van de aardbeien nog beter naar voren vind ik.

    Naar smaak kun je er ook nog een lepel (of meer) maple syrup aan toevoegen. Op deze manier krijg je een niet te zoete aardbeien drinkyoghurt.

    Maar vergis je niet: ook als je dit niet toevoegt, zit er natuurlijk alsnog suiker in deze aardbeienmelk (in melk en aardbeien zitten van zichzelf ook suikers)

    Een paar tips

    • Voor dit drinkyoghurt recept kun je zowel verse aardbeien, als een doosje diepvriesfruit gebruiken
    • Gebruik ook gerust verse exemplaren die niet zo mooi meer zijn, zonde om weg te gooien!
    • Varieer eens met andere soorten fruit. Blauwe bessen bijvoorbeeld, of frambozen
    • De overgebleven aardbeienpulp is heerlijk door de yoghurt, of als topping op havermout of pannenkoeken
    • Liever vegan aardbeienmelk maken? Vervang de koemelk door plantaardige melk
    aardbeienmelk

    Recept

    Een glas aardbeien drinkyoghurt met verse aardbeien ernaast.

    Aardbeienmelk

    Zelf aardbeien drinkyoghurt maken - of aardbeienmelk - is erg makkelijk. En je kunt zoveel of zo weinig suiker toevoegen als je wilt!
    5 van 1 stem
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 2 glazen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • kookpan
    • zeef

    Ingrediënten

    • 250 gr aardbeien
    • 1 el water
    • 1 el vanillesuiker (dit kun je ook weglaten)
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 el maple syrup (optioneel)
    • 300 ml halfvolle melk
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Begin met het maken van de aardbeienpuree. Ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren. Doe ze met het water en de suiker in een pannetje en laat 15 minuten zachtjes koken. Prak de aardbeien tussendoor goed stuk, zodat het een dikke puree wordt.
    • Roer het vanille-extract en de maple syrup erdoor en giet de aardbeienpuree door een fijne zeef. Druk al het vocht eruit. Als het goed is heb je nu ongeveer 100 ml aardbeiensiroop opgevangen. Gooi de pulp niet weg, die is heerlijk door de yoghurt, havermout of op pannenkoeken. Laat de siroop goed afkoelen.
    • Leng de aardbeiensiroop aan met 300 ml melk en serveer direct.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 136kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 6g | Vetten: 5g | Zout: 60mg | Vezels: 3g | Suiker: 14g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More drankjes

    • Een kan citroenlimonade met ernaast enkele citroenen.
      Citroensiroop maken
    • Perziklimonade in een Mason Jar met ervoor diverse vruchten zoals perzik, limoen en citroen.
      Perziklimonade
    • Lavendel cocktail in drie verschillende cocktailglazen, die gevuld zijn met veel crushed ice. Er liggen takjes tijm en een gehalveerde citroen voor.
      Lavendel cocktail (+mocktail optie)
    • Twee glazen rabarber cocktail, versierd met linten rabarber. Er staat een rabarberdrank op de achtergrond.
      Rabarber cocktail

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.