Menu
sausjes

Bearnaisesaus – supersnelle versie

Bearnaisesaus recept

Bearnaisesaus is een echte klassieker en wat mij betreft geldt – you either love it or you hate it. De smaak van de dragon is namelijk best specifiek. I love it en deze snelle versie van deze klassieke saus vind ik onmisbaar bij een goede entrecote.

Zelf bearnaise saus maken

Sauzen zijn een beetje het ondergeschoven kindje van de keuken, veel mensen nemen niet de moeite om sauzen te maken. Vaak wordt het gezien als een moeilijke klus en eerlijk is eerlijk, vaak is dat ook zo.

Maar, jullie weten dat ik van makkelijk en snel houdt, dus ik geef jullie bij deze de ‘luie huisvrouwenversie’ van bearnaisesaus. Die overigens wel heel lekker is!

Heb je wat meer tijd en wil je het echte werk proberen? Check dan deze versie op Smulweb.

Saus van het braadvet 

Bearnaisesaus is lekker bij allerlei soorten (gegrild) vlees, zoals een entrecote. deze saus maak je met behulp van het bakvet van het stukje vlees dat je hebt gebakken en daardoor krijgt hij lekker veel smaak mee. Het kost maar even om de saus te maken, dus ondertussen kan je stukje vlees mooi even rusten.

Bearnaisesaus – supersnelle versie

4 from 3 stemmen
Gang: sausjesKeuken: BijgerechtNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

69

kcal

Een snelle variant op de klassieke bearnaisesaus, waarbij je het braadvet van het stukje vlees dat je bakt, gebruikt als basis voor de saus.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 125 gr 125 creme fraiche (of Bressot smakelijk eten ‘natuur’)

  • 1 el 1 witte wijnazijn

  • 2 tl 2 grove mosterd

  • 3 tl 3 gedroogde dragon

Bereiding

  • Deze saus maak je als je het vlees al hebt gebakken (in de boter!) en je dus smaakvol bakvet over hebt gehouden.
  • Zet het vuur laag en voeg de azijn toe. Laat dit eventjes verdampen en roer de creme fraiche erdoor. Voeg de mosterd en de dragon toe en laat de saus twee minuten doorwarmen.
  • Indien nodig kun je de snelle bearnaisesaus verder op smaak brengen met peper en zout.

Opmerkingen

  • Restje bearnaise over? Dit is de volgende dag ook lekker bij een stukje vis of bij verschillende soorten groenten, bijvoorbeeld als sausje bij wortels.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter