Menu
Hoofdgerechten / vlees

Entrecote bakken – zo doe je dat

Entrecote met romige pepersaus

De perfecte entrecote bakken, dat wil je! Want een goedkoop stukje vlees is het niet, dus het zou zonde zijn om hem op een onjuiste manier te bakken. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk, lees maar:

Wat is entrecote?

Wat is nou eigenlijk een entrecote? Letterlijk vertaald betekent het ‘tussen de ribben’ en dat geeft al een beetje weg wat voor vlees dit is: rundvlees van tussen de ribben van een rund.

Het bereiden van de entrecote

Entrecote heeft een vetrandje. Snijd deze niet weg, ook niet als je niet van een vetrandje aan je vlees houdt. Dit randje vet geeft namelijk veel smaak dus het is zonde om deze weg te snijden.

Laat het vlees minimaal een half uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dep het vlees goed droog voordat je het gaat bakken.

Zelf bak ik het vlees in een mengsel van olijfolie en roomboter, vind ik lekker! Maar je kunt ook braadboter gebruiken om het vlees in te bereiden. Braad het stukje vlees vervolgens in 2 minuten aan beide kanten mooi rosé van binnen en bruin aan de buitenkant. Breng het vlees nu op smaak met peper en zout.

Belangrijk is dat je het vlees na het bakken nog enkele minuten laat rusten. Hiervoor kun je het vlees het beste in aluminiumfolie verpakken. Het bloed kan zich dan herverdelen in het stukje vlees, zodat je niet zodra je het vlees aansnijdt, een plasje bloed op je bord krijgt.

Bijpassende sauzen

Champignonsaus

Het is erg lekker om zelfgemaakte saus te serveren bij de entrecote. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke pepersaus of een lekkere champignonsaus.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter