Blinis met zalm: een erg feestelijk hapje vind ik dit, en je kunt er oneindig mee variëren. De combinatie van gerookte zalm met kruidenroomkaas is heel klassiek en daarom erg lekker.
Wat zijn blinis?


Blini’s zijn kleine pannenkoekjes op basis van boekweitmeel. Oorspronkelijk komen ze uit Oost-Europa. Ze lijken veel op onze poffertjes. Echter zijn die een stuk luchtiger dan een blini.
Rond de feestdagen zijn blini’s vaak kant en klaar te krijgen bij veel supermarkten, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken.
Daarvoor heb je enkel een paar basisingrediënten nodig: bloem, boekweitmeel, gist, zout, eieren en melk. In onderstaand blini recept maak ik gebruik van kant en klare blinis, maar als je ze zelf wilt maken kun je bijvoorbeeld dit recept van Rutger bakt gebruiken.
Blinis met zalm


Deze blinis met gerookte zalm zijn heel eenvoudig te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig:
- Blini’s
- Gerookte zalm
- Kruidenroomkaas
- Eventueel wat tuinkers of dille voor de garnering
Variatietips


Wil je eens iets anders dan blinis met zalm? Je kunt je blini’s bijvoorbeeld ook beleggen met:
- Crème fraîche, krab en dille
- Guacemole en garnalen
- Crème fraîche, rosbief en augurk
- Crème fraîche, een gebakken kwarteleitje en dragon
Bekijk ook mijn andere hapjes recepten voor meer inspiratie.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties