Blinis met zalm: een erg feestelijk hapje vind ik dit, en je kunt er oneindig mee variëren. De combinatie van gerookte zalm met kruidenroomkaas is heel klassiek en daarom erg lekker.
Wat zijn blinis?

Blini’s zijn kleine pannenkoekjes op basis van boekweitmeel. Oorspronkelijk komen ze uit Oost-Europa. Ze lijken veel op onze poffertjes. Echter zijn die een stuk luchtiger dan een blini.
Rond de feestdagen zijn blini’s vaak kant en klaar te krijgen bij veel supermarkten, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken.
Daarvoor heb je enkel een paar basisingrediënten nodig: bloem, boekweitmeel, gist, zout, eieren en melk. In onderstaand blini recept maak ik gebruik van kant en klare blinis, maar als je ze zelf wilt maken kun je bijvoorbeeld dit recept van Rutger bakt gebruiken.
Blinis met zalm

Deze blinis met gerookte zalm zijn heel eenvoudig te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig:
- Blini’s
- Gerookte zalm
- Kruidenroomkaas
- Eventueel wat tuinkers of dille voor de garnering
Variatietips

Wil je eens iets anders dan blinis met zalm? Je kunt je blini’s bijvoorbeeld ook beleggen met:
- Crème fraîche, krab en dille
- Guacemole en garnalen
- Crème fraîche, rosbief en augurk
- Crème fraîche, een gebakken kwarteleitje en dragon
Bekijk ook mijn andere hapjes recepten voor meer inspiratie.

Blini’s met gerookte zalm
Ingrediënten
- 16 kant en klare blini’s (of als die niet te krijgen zijn, kun je ze zelf maken volgens )
- 150 gr gerookte zalm
- 40 gr crème fraîche of kruidenroomkaas
- bieslook, tuinkers of dille
Zo maak je het
- Besmeer de blini’s met een beetje crème fraiche, beleg ze met de gerookte zalm en bestrooi ze met de fijngehakte kruiden.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties