• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Cocktail met jenever en kersen

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: jul 2016 door Sandra

    Bij jenever denk je misschien meteen aan oude mannetjes die op zondagmiddag een 'jonkie' nemen. Of niet soms? Ik zal eerlijk zijn: ik wel.

    Naar recept

    En om die reden heb ik me eigenlijk nooit zo verdiept in jenever. Maar wat blijkt? Je kunt deze drank heel goed gebruiken om cocktails mee te maken. Deze cocktail met jenever en kersen bijvoorbeeld.

    Cocktail met jenever en kersen

    Hooghoudt bruine jenever

    Voor deze cocktail met jenever en kersen gebruikte ik de bruine jenever van Hooghoudt. Om hem puur te drinken vind ik hem een beetje te sterk, maar de smaak is wel heerlijk.

    Als je de fles opent ruik je het al: zoetigheid!  Dat is niet gek, er zit namelijk o.a. vanille en kandij in deze jenever. Een cocktail met zoete tonen moest het dan ook worden.

    Kersencocktail van eigen boom

    Toen ik de oogst aan het binnenhalen was van ons kersenboompje in de tuin, kwam het idee bij me op om deze zoete jenever te combineren met de smaak van kersen. Dat bleek een goede keus!

    Door het toevoegen van kersensap krijgt de cocktail een zoetje mee, een mooie combi met de frisse limoen en het bittertje van de tonic. Een perfecte cocktail voor de zomer dus!

    Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial) in samenwerking met Hooghoudt. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

    Recept

    Een cocktailglas met daarin een cocktail met jenever en kersen. Ernaast een cocktailshaker en een fles Hooghoudt bruine jenever.

    Cocktail met jenever en kersen

    Een lekkere cocktail van jenever met kersen en suikersiroop.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • cocktailglazen

    Ingrediënten

    • 180 ml Bruine Jenever van Hooghoudt
    • 1 limoen
    • 120 ml kersensap
    • 3 el suiker
    • tonic om af te toppen
    • 4 kersen voor de garnering
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Maak eerst de suikersiroop. Breng in een klein pannetje 3 el suiker met 1,5 el water zachtjes aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen.
    • Voeg de jenever, het sap van de limoen en het kersensap toe aan de suikersiroop. Roer alles goed door elkaar en verdeel dit over vier cocktailglazen.
    • Top af met tonic en garneer met een kers.

    Notities

    De suikersiroop is lang houdbaar, maak hier dus gerust wat extra van zodat je een voorraadje hebt en de volgende keer nog sneller een cocktail kunt maken.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 130kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 0.2g | Vetten: 0.04g | Zout: 14mg | Vezels: 0.5g | Suiker: 4g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More drankjes

    • Een kan citroenlimonade met ernaast enkele citroenen.
      Citroensiroop maken
    • Een glas aardbeien drinkyoghurt met verse aardbeien ernaast.
      Aardbeienmelk - zelf drinkyoghurt maken
    • Perziklimonade in een Mason Jar met ervoor diverse vruchten zoals perzik, limoen en citroen.
      Perziklimonade
    • Lavendel cocktail in drie verschillende cocktailglazen, die gevuld zijn met veel crushed ice. Er liggen takjes tijm en een gehalveerde citroen voor.
      Lavendel cocktail (+mocktail optie)

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Atie Groot

      juli 16, 2016 at 12:29 pm

      Wat een leuk recept voor een cocktail en dat met jenever!

      Beantwoorden
    2. Marlies

      juli 15, 2016 at 2:56 pm

      Mijn opa drinkt wel eens jenever. Ik associeer het dus ook met oude mannetjes haha. Leuk idee om het zelf eens te gebruiken in een cocktail. Ik zou het zelf nooit gepakt hebben.

      Beantwoorden
    3. Marijke

      juli 15, 2016 at 1:26 pm

      Klinkt goed deze cocktail. Heb inderdaad nog nooit iets gemaakt met jenever. Knap bedacht!

      Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.