• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Cottage cheese pannenkoeken uit Litouwen

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: feb 2019 door Sandra

    Deze cottage cheese pannenkoeken at ik voor het eerst in Litouwen. Ik was daar op werkbezoek en wilde uiteraard zoveel mogelijk lokale gerechten proeven. Tijdens één van de lunches in Klaipeda stonden er Varškės blyneliai op de kaart. Dit zijn dikke pannenkoeken gemaakt van cottage cheese. Heel lekker!

    Naar recept
    Cottage cheese pannenkoeken

    Cottage cheese pannenkoeken

    Je eet ze met zure room & iets zoets. Dit kan jam zijn, maar ik maakte er zelf een snelle frambozencoulis bij. Een heel lekkere combinatie! Mijn collega maakt deze cottage cheese pannenkoeken vaak voor haar kinderen, maar volwassenen gaan dit ook zeker lekker vinden!

    Eiwitrijke cottage cheese pannenkoeken

    Doordat er lekker veel eiwit in deze pannenkoeken gaat, vullen ze goed! Per persoon heb je er aan twee tot drie genoeg. In het beslag gaat een heel bakje cottage cheese en ook nog een eitje, dus aan eiwitten geen gebrek!

    Tip: in Litouwen verkopen ze vele soorten cottage cheese, maar in Nederland heb je meestal niet zoveel keus. Belangrijk is dat de hüttenkäse / cottage cheese zo droog mogelijk is. Soms heb je cottage cheese waar zo'n laagje vocht in staat, giet in dat geval de cottage cheese eerst af voor je deze gaat gebruiken.

    Recept

    Cottage cheese pannenkoeken met crème fraiche en een compote van rood fruit. De pannenkoeken zijn bestrooid met poedersuiker.

    Cotttage cheese pannenkoeken uit Litouwen

    Een bijzondere lunch: cottage cheese pannenkoeken met frambozencoulis.
    5 van 1 stem
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • pannenkoekenpan
    • kookpan

    Ingrediënten

    Voor de cottage cheese pannenkoeken

    • 200 gr cottage cheese
    • 1 ei
    • 1 el suiker
    • 1 tl + extra
    • 1 snuf zout
    • 1 tl bakpoeder
    • 75 gr bloem (misschien heb je nog wat extra nodig)

    Voor de frambozencoulis

    • 150 gr frambozen (vers of diepvries)
    • 40 gr suiker
    • Voor erbij: crème fraiche
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Laat de cottage cheese eventueel eerst uitlekken als deze heel vochtig is. Je krijgt gladdere pannenkoeken als je de cottage cheese met het ei in een blender doet, maar dit hoeft niet. Anders doe je de hüttenkäse gewoon in een kom en klop je dit los met het ei, de suiker, de vanille en het zout.
    • Voeg de bakpoeder toe en 75 gram bloem. Roer goed door. Is het beslag nog te nat, voeg dan nog wat bloem toe, net zolang tot het beslag droog genoeg is (je moet er straks met je handen pannenkoeken van kunnen vormen, dus het mag niet té vochtig zijn, maar je wilt ook geen gortdroge pannenkoeken!)
    • Laat het beslag tien minuutjes rusten en maak ondertussen de frambozencoulis. Doe hiervoor de frambozen met de suiker in een pannetje en laat een minuut of vijf zachtjes koken. Roer goed, als het goed is zijn de frambozen nu 'weggesmolten' en heb je een mooie saus vol frambozenpitjes. Je kunt de coulis eventueel zeven, maar zelf vind ik dat niet nodig. Je hebt trouwens waarschijnlijk teveel coulis, maar deze kun je goed bewaren in de koelkast. Lekker voor in de yoghurt!
    • Bestrooi een bord ruim met bloem en zet een extra plat bord klaar met daarop een heel dun laagje bloem. Vorm met je handen nu steeds een pannenkoekje door ⅙ van het deeg vast te pakken en deze aan beide kanten in het bord met bloem te leggen. Als het goed is kun je nu voorzichtig een dik pannenkoekje vormen. Leg de cottage cheese pannenkoek op het dun-bebloemde bord en ga door tot je zes pannenkoeken hebt.
    • Verwarm wat olie in een ruime koekenpan en bak de cottage cheese pancakes aan beide kanten goudbruin. Roer de crème fraîche los met een beetje vanille-extract en serveer deze samen met de frambozencoulis bij de cottage cheese pancakes.

    Notities

    Geen zin om coulis te maken? Gebruik dan een lekkere jam!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 387kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwitten: 19g | Vetten: 7g | Zout: 1072mg | Vezels: 6g | Suiker: 27g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

     

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.