Hoofdgerechten vis

Foe Yong Hai

Foe yong hai - Chinese omelet

Een heel populair bijgerecht in Chinese restaurants is foe yong hai. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook altijd bestel. Lekker, zo’n omelet in zoetzure saus. Om het van een bijgerecht om te toveren naar een hoofdgerecht, serveer je er rijst of mie / mihoen bij. In deze versie is het een foe yong hai met garnalen geworden, maar voor een vega versie laat je de garnalen gewoon weg (en vervang je de kippenbouillon door kruidenbouillon). Je kunt de garnalen ook vervangen door kip als je dat lekkerder vindt.

Chinese omelet met zoetzure saus

Zo’n omelet zorgt er altijd voor dat je lekker snel aan tafel kunt! In sommige recepten voor foe yong hai worden de groenten heel fijngesneden en meegebakken in de omelet. Dat kun je natuurlijk ook doen. De reden dat ik daar in dit recept niet voor heb gekozen is dat ik a) geen talent heb voor het heel fijn snijden van groentes en b) mijn omelet-omdraai-skills ook nog wel eens te wensen overlaten ;-) Maar ik hou je natuurlijk niet tegen om de foe yong hai wel op deze manier te bereiden!

Tip; je kunt de saus al vooraf maken en voor het serveren even opwarmen, dan kun je extra snel aan tafel!

Foe Yong Hai

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

559

kcal

Foe yong hai, een heerlijk Chinees bijgerecht van geroerbakte groenten met omelet en zoetzure saus. Zelf foe yong hai maken is niet moeilijk met dit recept!

Ingrediënten

  • 2 preien

  • 2 rode paprika’s

  • 250 gr (kastanje) champignons

  • 3 tenen knoflook

  • 1 sjalot

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 100 ml gembersiroop

  • 250 ml kippenbouillon

  • 2 el azijn

  • 2 el sojasaus

  • 8 eieren

  • 300 gr garnalen

  • Voor erbij: rijst, mie of mihoen, eventueel kroepoek

Bereiding

  • Snijd de prei, paprika en champignons klein. Snijd ook de knoflook en sjalot fijn.
  • Fruit 1 teen knoflook en de fijngesneden sjalot aan in wat olie in een klein pannetje, en roer de tomatenpuree erdoor. Bak kort mee en voeg dan de gembersiroop, bouillon, azijn en 1 el sojasaus toe. Laat de saus rustig een kwartiertje pruttelen. Vind je hem daarna nog te dun? Bind de saus dan met een beetje maizena.
  • Kook ondertussen de rijst of mie / mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak ondertussen omeletten, maak losse omeletten van elk twee eieren en houdt ze warm onder aluminiumfolie of piep ze desnoods voor het serveren nog even op in de magnetron.
  • Roerbak ondertussen de groenten en garnalen ongeveer vijf minuten en breng op smaak met 1 el sojasaus. Serveer de groenten met de omelet, de rijst/mie/mihoen en de saus.

Opmerkingen

  • Met de groenten kun je lekker varieren. Vervang de prei bijvoorbeeld door wortel. Ook taugé en bamboescheuten zijn erg lekker in foe yong hai.
  • Je kunt de garnalen ook vervangen door kip als je dat lekkerder vindt. Of maak vegetarische foe yong hai door de garnalen weg te laten en de kippenbouillon te vervangen door groentenbouillon.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten