Honeycomb maken stond echt al heel lang op mijn lijstje. Eigenlijk al sinds mijn vakantie naar Nieuw-Zeeland, want daar was mijn favoriete snack een ‘Chrunchie’. Een reep die ik in Nederland helaas nog nooit heb gespot. Echt zo lekker, dit zijn chocoladerepen gevuld met knapperige stukjes honeycomb. Destijds had ik het nog nooit gegeten maar het wekte mijn nieuwsgierigheid wel, dat honeycomb.
Masterchef
Het bleef eigenlijk altijd een beetje rondspoken in mijn achterhoofd en toen ik Lauren Eldridge tijdens een aflevering van Masterchef zelf honeycomb zag maken, besloot ik toch maar eens de keuken in te duiken en het zelf te maken. Omdat dit niet een recept is waarbij je veel kunt experimenteren, maakte ik gebruik van het Masterchef recept voor honeycomb van Lauren.
Wat is Honeycomb?
Het grappige is, dat in veel honeycomb recepten helemaal geen honing wordt gebruikt (in dit recept wel overigens). De naam is dan ook niet afgeleid van honing, maar van honingraat. Kijk maar eens naar de structuur van dit koekje, dan snap je waarschijnlijk de vergelijking met een honingraat wel!
Dankzij het gebruik van baking soda zal het beslag enorm gaan opbollen, en daardoor krijg je die prachtige structuur in het koekje.
Honeycomb bewaren
Met dit recept maak je trouwens een flinke hoeveelheid honeycomb (twee grote plastic bewaardozen vol), dus je kunt het recept eventueel ook halveren als je niet zoveel nodig hebt. Dat kan ik me trouwens niet voorstellen haha, want hier blijf je van snoepen… En je kunt de koekjes ook heel goed bewaren. In die luchtdichte dozen blijven ze erg lang goed.
Serveertips
De honeycomb is heerlijk om zó te eten als snackje, maar je kunt het ook als toetje serveren, verbrokkeld over een bol ijs. Kleine stukjes honeycomb kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om een toetje of taart te garneren. Oh en ook lekker: dip de stukken honeycomb (deels) in gesmolten chocolade, bestrooi met wat zeezout en laat dit opstijven!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties