Volg culi-sandra.nl op:
Honeycomb recept - zelf honeycomb maken

Honeycomb maken

Honeycomb maken stond echt al heel lang op mijn lijstje. Eigenlijk al sinds mijn vakantie naar Nieuw-Zeeland, want daar was mijn favoriete snack een ‘Chrunchie’. Een reep die ik in Nederland helaas nog nooit heb gespot. Echt zo lekker, dit zijn chocoladerepen gevuld met knapperige stukjes honeycomb. Destijds had ik het nog nooit gegeten maar het wekte mijn nieuwsgierigheid wel, dat honeycomb. Het bleef eigenlijk altijd een beetje rondspoken in mijn achterhoofd en toen ik Lauren Eldridge tijdens een aflevering van Masterchef zelf honeycomb zag maken, besloot ik toch maar eens de keuken in te duiken en het zelf te maken. Omdat dit niet een recept is waarbij je veel kunt experimenteren, maakte ik gebruik van het Masterchef recept voor honeycomb van Lauren.

De naam Honeycomb

Het grappige is, dat in veel honeycomb recepten helemaal geen honing wordt gebruikt (in dit recept wel overigens). De naam is dan ook niet afgeleid van honing, maar van honingraat. Kijk maar eens naar de structuur van dit koekje, dan snap je waarschijnlijk de vergelijking met een honingraat wel!

Met dit recept maak je trouwens een flinke hoeveelheid honeycomb (twee grote plastic bewaardozen vol), dus je kunt het recept eventueel ook halveren als je niet zoveel nodig hebt. Dat kan ik me trouwens niet voorstellen haha, want hier blijf je van snoepen… De honeycomb is heerlijk om zó te eten als snackje, maar je kunt het ook als toetje serveren met een bol ijs erbij. Kleine stukjes honeycomb kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om een toetje of taart te garneren. Oh en ook lekker: dip de stukken honeycomb (deels) in gesmolten chocolade, bestrooi met wat zeezout en laat dit opstijven!

Recept honeycomb

Voor 2 flinke dozen vol

  • 415 gr fijne kristalsuiker
  • 150 gr glucosestroop*
  • 65 gr honing
  • 70 gr water
  • 18 gr baking soda
  • Extra nodig: suikerthermometer

* Glucosestroop kun je (online) kopen maar je kunt het ook zelf maken van druivensuiker en water. Je kunt de glucosestroop ook vervangen door golden syrup of maple syrup (ahornsiroop), die laatste geeft wel een ander smaakje aan de honeycomb.

Wees alsjeblieft heel voorzichtig bij het maken van dit recept, de karamel wordt 160 graden en dus meer dan kokend heet. Let dus goed op je handen bij het overgieten van het mengsel.

Zo maak je honeycomb

  • Zet een grote bakvorm (20×30 cm) of twee grote kommen klaar (bv van die kommen waar je beslag in maakt) en bekleed deze met bakpapier.
  • Zeef de baking soda zodat je zeker weet dat er geen klontjes inzitten.
  • Zet een grote pan (van een liter of twee inhoud) klaar en doe daar de suiker, stroop, honing en het water in. Dit is echt belangrijk want zodra je straks de baking soda bij het mengsel doet, neemt het enorm in volume toe en je wilt niet dat je pan overstroomt.
  • Zet dit mengsel op een zacht vuurtje en roer door tot de suiker is opgelost.
  • Breng het mengsel aan de kook en check regelmatig met de thermometer hoe warm het mengsel is. Als het mengsel 160 graden is haal je de pan van het vuur en meng je al roerend de baking soda erdoor. Het mengsel neemt nu heel snel toe in volume, giet het mengsel over in de bakvorm of de kommen.
  • Laat het mengsel in twee uurtjes hard worden en snijd het met een broodmes in stukken. Bewaar de honeycomb in een goed afgesloten doos, dan blijft zeker een paar weken goed.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter