Deze Italiaanse amandelkoekjes maakte ik alweer jaren geleden tijdens kookcursus. Eén van de gangen waar ik bij hielp, was het koekje bij de koffie, en dat waren dus deze lekkere koekjes met amandel en kersen. De amandelkoekjes zijn makkelijk thuis te maken en zijn heerlijk om te serveren bij de koffie na een (Italiaans) diner. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig dus dat is lekker makkelijk!

Amarenakersen
Tip: amarenakersen kun je kopen bij delicatessenzaken of Italiaanse speciaalzaken. Je kunt ze ook vrij eenvoudig zelf maken, maar je moet wel zes weken wachten voor de kersen helemaal goed op smaak zijn (!)
Omdat je op dit recept bent terecht gekomen, ga ik er vanuit dat je deze amandelkoekjes NU wilt maken en niet pas over zes weken, dus voor dit recept ga ik uit van een pot gekochte amarenakersen.
Zin in meer Italiaanse koekjes? Check ook eens mijn recept voor cantuccini.
Recept
Italiaanse amandelkoekjes met kersen
Ingrediënten
- 100 gr amandelmeel
- 85 gr suiker
- 2 eiwitten
- 15 amarenakersen op siroop
- 40 gr amandelschaafsel
Zo maak je het
- Laat de amarenakersen goed uitlekken. Doe ondertussen het amandelmeel met 1 eiwit en de suiker in een kom en roer dit goed door elkaar met een vork.
- Klop het andere eiwit los in een diep bord en verdeel het amandelschaafsel over een ander bord.
- Verdeel het deeg in drie porties en verdeel het deeg in 5 stukjes. Rol er balletjes van. Plet steeds een balletje in je hand, leg een amarenakers op het deeg en vouw het deeg er omheen. Rol nogmaals tot een balletje.
- Rol het balletje door het andere eiwit en rol door het amandelschaafsel. Herhaal dit met de rest van het deeg.
- Bak de amandelkoekjes in ongeveer 15-18 minuten op 160 graden, op een bakplaat met bakpapier.
Marina Middelberg
Hallo Sandra, gebruik jij onder en bovenwarmte of hete lucht?
Groetjes Marina
Sandra
Hoi Marina, jeetje, ik zie nu pas jouw reactie. Sorry voor mijn extreem late antwoord! Ik gebruik meestal de onder/bovenwarmte functie van mijn oven. De hetelucht-stand is perfect als je meerdere gerechten tegelijk maakt, omdat die ervoor zorgt dat de temperatuur in de hele oven gelijk is.
Wassima
Kun je deze koekjes ook zonder kersen maken? Ik ben namelijk op zoek naar het recept van deze koekjes zonder kers. Ik eet ze weleens bij Vapiano restaurant.
Sandra
Hi Wassima, ja dat lijkt me wel, ik zou het gewoon proberen :-) Bak ze!
Aike
Vandaag deze koekjes geproefd.... heerlijk!!
Sandra
Wat leuk om te horen, dankjewel!