• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Italiaanse amandelkoekjes met kersen

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: dec 2018 door Sandra

    Deze Italiaanse amandelkoekjes maakte ik alweer jaren geleden tijdens kookcursus. Eén van de gangen waar ik bij hielp, was het koekje bij de koffie, en dat waren dus deze lekkere koekjes met amandel en kersen. De amandelkoekjes zijn makkelijk thuis te maken en zijn heerlijk om te serveren bij de koffie na een (Italiaans) diner. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig dus dat is lekker makkelijk!

    Naar recept
    Italiaanse amandelkoekjes

    Amarenakersen

    Tip: amarenakersen kun je kopen bij delicatessenzaken of Italiaanse speciaalzaken. Je kunt ze ook vrij eenvoudig zelf maken, maar je moet wel zes weken wachten voor de kersen helemaal goed op smaak zijn (!)

    Omdat je op dit recept bent terecht gekomen, ga ik er vanuit dat je deze amandelkoekjes NU wilt maken en niet pas over zes weken, dus voor dit recept ga ik uit van een pot gekochte amarenakersen.

    Zin in meer Italiaanse koekjes? Check ook eens mijn recept voor cantuccini.

    Recept

    Italiaanse amandelkoekjes die af liggen te koelen op een ovenrek.

    Italiaanse amandelkoekjes met kersen

    Deze Italiaanse amandelkoekjes zijn makkelijk te maken, je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig. Van binnen zit er een verrassing in: een amarenakers!
    4.80 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 15 koekjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • bakpapier

    Ingrediënten

    • 100 gr amandelmeel
    • 85 gr suiker
    • 2 eiwitten
    • 15 amarenakersen op siroop
    • 40 gr amandelschaafsel
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Laat de amarenakersen goed uitlekken. Doe ondertussen het amandelmeel met 1 eiwit en de suiker in een kom en roer dit goed door elkaar met een vork.
    • Klop het andere eiwit los in een diep bord en verdeel het amandelschaafsel over een ander bord.
    • Verdeel het deeg in drie porties en verdeel het deeg in 5 stukjes. Rol er balletjes van. Plet steeds een balletje in je hand, leg een amarenakers op het deeg en vouw het deeg er omheen. Rol nogmaals tot een balletje.
    • Rol het balletje door het andere eiwit en rol door het amandelschaafsel. Herhaal dit met de rest van het deeg.
    • Bak de amandelkoekjes in ongeveer 15-18 minuten op 160 graden, op een bakplaat met bakpapier.

    Notities

    Bewaar de amandelkoekjes in een goed afsluitbare trommel, dan blijven ze een paar dagen lekker.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 85kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 2g | Vetten: 5g | Zout: 7mg | Vezels: 1g | Suiker: 8g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Marina Middelberg

      maart 07, 2021 at 12:15 pm

      Hallo Sandra, gebruik jij onder en bovenwarmte of hete lucht?
      Groetjes Marina

      Beantwoorden
      • Sandra

        januari 01, 2022 at 1:29 pm

        Hoi Marina, jeetje, ik zie nu pas jouw reactie. Sorry voor mijn extreem late antwoord! Ik gebruik meestal de onder/bovenwarmte functie van mijn oven. De hetelucht-stand is perfect als je meerdere gerechten tegelijk maakt, omdat die ervoor zorgt dat de temperatuur in de hele oven gelijk is.

        Beantwoorden
    2. Wassima

      januari 26, 2019 at 6:14 pm

      Kun je deze koekjes ook zonder kersen maken? Ik ben namelijk op zoek naar het recept van deze koekjes zonder kers. Ik eet ze weleens bij Vapiano restaurant.

      Beantwoorden
      • Sandra

        januari 27, 2019 at 11:35 am

        Hi Wassima, ja dat lijkt me wel, ik zou het gewoon proberen :-) Bak ze!

        Beantwoorden
    3. Aike

      december 01, 2018 at 5:55 pm

      Vandaag deze koekjes geproefd.... heerlijk!!

      Beantwoorden
      • Sandra

        december 01, 2018 at 7:56 pm

        Wat leuk om te horen, dankjewel!

        Beantwoorden
    4.80 from 5 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.