zoet

Italiaanse amandelkoekjes met kersen

Italiaanse amandelkoekjes

Deze Italiaanse amandelkoekjes maakte ik alweer jaren geleden tijdens een gezellige kookcursus met oud-collega’s in Amsterdam. De amandelkoekjes zijn makkelijk thuis te maken en zijn heerlijk om te serveren bij de koffie na een (Italiaans) diner. Tip: amarenakersen kun je kopen bij delicatessenzaken of Italiaanse speciaalzaken. Je kunt ze ook vrij eenvoudig zelf maken, maar je moet wel zes weken wachten voor de kersen helemaal goed op smaak zijn (!) Omdat je op dit recept bent terecht gekomen, ga ik er vanuit dat je deze amandelkoekjes NU wilt maken en niet pas over zes weken, dus voor dit recept ga ik uit van een pot gekochte amarenakersen.

Recept Italiaanse amandelkoekjes

(ca 15 koekjes)

  • 100 gr amandelmeel
  • 85 gr suiker
  • 2 eiwitten
  • 15 amarenakersen op siroop
  • 1 zakje amandelschaafsel (40 gr)

Zo maak je de amandelkoekjes

  • Laat de amarenakersen goed uitlekken.
  • Doe ondertussen het amandelmeel met 1 eiwit en de suiker in een kom en roer dit goed door elkaar met een vork.
  • Klop het andere eiwit los in een diep bord en verdeel het amandelschaafsel over een ander bord.
  • Verdeel het deeg in drie porties en verdeel het deeg in 5 stukjes. Rol er balletjes van. Plet steeds een balletje in je hand, leg een amarenakers op het deeg en vouw het deeg er omheen. Rol nogmaals tot een balletje.
  • Rol het balletje door het andere eiwit en rol door het amandelschaafsel. Herhaal dit met de rest van het deeg.
  • Bak de amandelkoekjes in ongeveer 15-18 minuten op 160 graden.

Zin in meer Italiaanse koekjes? Check ook eens mijn recept voor cantuccini.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Aike

    Vandaag deze koekjes geproefd…. heerlijk!!

    1 december 2018 at 17:55
    • Reply Sandra

      Wat leuk om te horen, dankjewel!

      1 december 2018 at 19:56

    Reactie achterlaten