Deze Italiaanse amandelkoekjes maakte ik alweer jaren geleden tijdens een gezellige kookcursus met oud-collega’s in Amsterdam. Iedereen kookte daar een gang, en daarna gingen we alles met zijn allen opeten, superleuk! Eén van de gangen waar ik bij hielp, was het koekje bij de koffie, en dat waren dus deze lekkere koekjes met amandel en kersen. De amandelkoekjes zijn makkelijk thuis te maken en zijn heerlijk om te serveren bij de koffie na een (Italiaans) diner. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig dus dat is lekker makkelijk!
Amarenakersen
Tip: amarenakersen kun je kopen bij delicatessenzaken of Italiaanse speciaalzaken. Je kunt ze ook vrij eenvoudig zelf maken, maar je moet wel zes weken wachten voor de kersen helemaal goed op smaak zijn (!) Omdat je op dit recept bent terecht gekomen, ga ik er vanuit dat je deze amandelkoekjes NU wilt maken en niet pas over zes weken, dus voor dit recept ga ik uit van een pot gekochte amarenakersen.
Zin in meer Italiaanse koekjes? Check ook eens mijn recept voor cantuccini.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
4 Reacties
Wassima
26 januari 2019 at 18:14Kun je deze koekjes ook zonder kersen maken? Ik ben namelijk op zoek naar het recept van deze koekjes zonder kers. Ik eet ze weleens bij Vapiano restaurant.
Sandra
27 januari 2019 at 11:35Hi Wassima, ja dat lijkt me wel, ik zou het gewoon proberen :-) Bak ze!
Aike
1 december 2018 at 17:55Vandaag deze koekjes geproefd…. heerlijk!!
Sandra
1 december 2018 at 19:56Wat leuk om te horen, dankjewel!