zoet

Italiaanse amandelkoekjes met kersen

Italiaanse amandelkoekjes

Deze Italiaanse amandelkoekjes maakte ik alweer jaren geleden tijdens een gezellige kookcursus met oud-collega’s in Amsterdam. Iedereen kookte daar een gang, en daarna gingen we alles met zijn allen opeten, superleuk! Eén van de gangen waar ik bij hielp, was het koekje bij de koffie, en dat waren dus deze lekkere koekjes met amandel en kersen. De amandelkoekjes zijn makkelijk thuis te maken en zijn heerlijk om te serveren bij de koffie na een (Italiaans) diner. Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig dus dat is lekker makkelijk!

Amarenakersen

Tip: amarenakersen kun je kopen bij delicatessenzaken of Italiaanse speciaalzaken. Je kunt ze ook vrij eenvoudig zelf maken, maar je moet wel zes weken wachten voor de kersen helemaal goed op smaak zijn (!) Omdat je op dit recept bent terecht gekomen, ga ik er vanuit dat je deze amandelkoekjes NU wilt maken en niet pas over zes weken, dus voor dit recept ga ik uit van een pot gekochte amarenakersen.

Zin in meer Italiaanse koekjes? Check ook eens mijn recept voor cantuccini.

Italiaanse amandelkoekjes met kersen

0 from 0 votes
Course: KoekjesCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Voor

15

koekjes
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

86

kcal

Deze Italiaanse amandelkoekjes zijn makkelijk te maken, je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig. Van binnen zit er een verrassing in: een amarenakers!

Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel

  • 85 gr suiker

  • 2 eiwitten

  • 15 amarenakersen op siroop

  • 40 gr amandelschaafsel

Bereiding amandelkoekjes

  • Laat de amarenakersen goed uitlekken. Doe ondertussen het amandelmeel met 1 eiwit en de suiker in een kom en roer dit goed door elkaar met een vork.
  • Klop het andere eiwit los in een diep bord en verdeel het amandelschaafsel over een ander bord.
  • Verdeel het deeg in drie porties en verdeel het deeg in 5 stukjes. Rol er balletjes van. Plet steeds een balletje in je hand, leg een amarenakers op het deeg en vouw het deeg er omheen. Rol nogmaals tot een balletje.
  • Rol het balletje door het andere eiwit en rol door het amandelschaafsel. Herhaal dit met de rest van het deeg.
  • Bak de amandelkoekjes in ongeveer 15-18 minuten op 160 graden.

Opmerkingen

  • Bewaar de amandelkoekjes in een goed afsluitbare trommel, dan blijven ze een paar dagen lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

4 Comments

  • Reply Wassima

    Kun je deze koekjes ook zonder kersen maken? Ik ben namelijk op zoek naar het recept van deze koekjes zonder kers. Ik eet ze weleens bij Vapiano restaurant.

    26 januari 2019 at 18:14
    • Reply Sandra

      Hi Wassima, ja dat lijkt me wel, ik zou het gewoon proberen :-) Bak ze!

      27 januari 2019 at 11:35
  • Reply Aike

    Vandaag deze koekjes geproefd…. heerlijk!!

    1 december 2018 at 17:55
    • Reply Sandra

      Wat leuk om te horen, dankjewel!

      1 december 2018 at 19:56

    Reactie achterlaten