Menu
hapjes

Kaassoesjes met oude kaas en paprikapoeder

Kaassoesjes

Toen je de foto zag, dacht je misschien wel dat dit pommes duchesses waren? Mis! Het zijn kaassoesjes. Heerlijk bij de borrel of als warm hapje op een verjaardag of feestje. Ze zijn ook koud te eten, maar warm zijn ze het allerlekkerst. Serveer ze dus het liefste vlak nadat ze uit de oven komen.

Kaassoesjes – variatietips

Het leuke is dat je lekker kunt variëren met dit recept. Uiteraard kun je andere soorten kaas gebruiken, maar gebruik wel altijd een lekker pittige kaas, anders worden de kaassoesjes een beetje flauw. In plaats van paprikapoeder kun je ook experimenteren met gerookt paprikapoeder of allerlei soorten kruiden. Denk aan tijm of peterselie bijvoorbeeld.

De kaashapjes van Martine

Dit recept maakte ik naar aanleiding van de maandelijkse Foodblogswap, waarbij je een recept maakt van een ander blog en daar je eigen twist aan geeft. Deze maand werd ik gelinkt aan het blog van Martine: duizenden1dag. Ik was op zoek naar een lekker hapje voor Oud & Nieuw en mijn oog viel op haar kwarkhapjes met kaas. Deze hapjes zagen er superlekker uit en ik besloot om de kwark weg te laten en deze kaashapjes om te toveren tot kaassoesjes.

Kaassoesjes met oude kaas en paprikapoeder

5 from 3 stemmen
Gang: HapjeKeuken: BorrelNiveau: Gemiddeld
Voor

30

stuks
Prep time

30

minutes
Bereidingstijd

20

minutes
Calories

66

kcal
Oventijd

15

minuten

Dezen kaassoesjes zijn heerlijk bij de borrel of als warm hapje op een verjaardag of feestje.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 100 gr 100 boter

  • 100 ml 100 melk

  • 200 ml 200 water

  • 100 gr 100 bloem

  • 1 tl 1 (gerookt) paprikapoeder

  • peper & zout

  • 4 4 eieren

  • 150 gr 150 pittige (oude) kaas, geraspt

  • Extra nodig: spuitzak en twee met bakpapier beklede bakplaten

Bereiding

  • Doe de boter in een pannetje, samen met de melk en het water. Verwarm het mengsel op een laag vuur tot de boter is gesmolten.
  • Zeef ondertussen de bloem en zodra de boter is gesmolten, voeg je de bloem in 1x toe aan het mengsel. Voeg nu ook het paprikapoeder, de peper en zout toe. Roer alles goed door tot het deeg mooi aan elkaar blijft plakken.
  • Haal de pan van het vuur en klop met een spatel één voor één de eieren door het mengsel. Roer ook de geraspte kaas door het soesjesbeslag.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden en doe de helft van het beslag in een spuitzak. Spuit ongeveer 16 soesjes op de bakplaat en bak de kaassoesjes in ca 15 minuten goudbruin en gaar. Herhaal met de rest van het beslag. Bestrooi de kaassoesjes eventueel nog met wat extra paprikapoeder.

Opmerkingen

  • Je kunt de kaassoesjes na het afbakken ook invriezen.
  • Je kunt de soesjes ook een dag van tevoren maken en ze vlak voor het serveren nog even opwarmen in de oven.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Martine
    30 december 2019 at 20:04

    Leuk dat je er kaassoesjes van gemaakt hebt. Ik heb ze eigenlijk nog nooit zonder kwark gemaakt. Ze worden zo wel mooier van vorm. Ik ben ze toevallig net aan het bakken. Bij de vriendengroep is het inmiddels traditie dat ik ze maak met oud en nieuw. Met kwark, want met tradities valt natuurlijk niet te sollen.

    Reply
    • Sandra
      3 januari 2020 at 16:53

      Wat toevallig! Met tradities moet je zeker niet sollen, bedankt voor de inspiratie voor dit recept :-)

      Reply

Laat een reactie achter