Toen je de foto zag, dacht je misschien wel dat dit pommes duchesses waren? Mis! Het zijn kaassoesjes. Heerlijk bij de borrel of als warm hapje op een verjaardag of feestje. Ze zijn ook koud te eten, maar warm zijn ze het allerlekkerst. Serveer ze dus het liefste vlak nadat ze uit de oven komen.
Kaassoesjes – variatietips
Het leuke is dat je lekker kunt variëren met dit recept. Uiteraard kun je andere soorten kaas gebruiken, maar gebruik wel altijd een lekker pittige kaas, anders worden de kaassoesjes een beetje flauw. In plaats van paprikapoeder kun je ook experimenteren met gerookt paprikapoeder of allerlei soorten kruiden. Denk aan tijm of peterselie bijvoorbeeld.
De kaashapjes van Martine
Dit recept maakte ik naar aanleiding van de maandelijkse Foodblogswap, waarbij je een recept maakt van een ander blog en daar je eigen twist aan geeft. Deze maand werd ik gelinkt aan het blog van Martine: duizenden1dag. Ik was op zoek naar een lekker hapje voor Oud & Nieuw en mijn oog viel op haar kwarkhapjes met kaas. Deze hapjes zagen er superlekker uit en ik besloot om de kwark weg te laten en deze kaashapjes om te toveren tot kaassoesjes.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Martine
30 december 2019 at 20:04Leuk dat je er kaassoesjes van gemaakt hebt. Ik heb ze eigenlijk nog nooit zonder kwark gemaakt. Ze worden zo wel mooier van vorm. Ik ben ze toevallig net aan het bakken. Bij de vriendengroep is het inmiddels traditie dat ik ze maak met oud en nieuw. Met kwark, want met tradities valt natuurlijk niet te sollen.
Sandra
3 januari 2020 at 16:53Wat toevallig! Met tradities moet je zeker niet sollen, bedankt voor de inspiratie voor dit recept :-)