Kerst chocolade maken is erg leuk om te doen en met candy cane doe je dat heel makkelijk.

Candy cane vind ik er altijd zo feestelijk uitzien! In Nederland zijn ze volgens mij helemaal niet zo populair, die leuke rood-witte 'wandelstokjes' met pepermuntsmaak. Toch zag ik ze na de Kerstdagen ineens bij de supermarkt liggen, in de bak met afgeprijsde kerstartikelen. Ik nam ze mee naar huis met het voornemen om er volgend jaar een lekker kerstrecept mee te maken en voila: hier is een lekkere kerst chocolade bark met candy canes!
Kerst chocolade maken
Dit gerechtje kost je (bijna) nul moeite om te maken, en zo kun je als afsluiter van je kerstdiner een zelfgemaakt chocolaatje serveren bij de koffie. Leuk toch? Door de candy cane wordt de chocolade wat minder heftig en lekker fris van smaak.
Variatietip voor kerst chocolade
Tip: je kunt de pure chocolade uiteraard ook vervangen door witte of melkchocolade, net wat jij zelf het lekkerste vindt! Ook met de topping kun je volop variëren. Voeg bijvoorbeeld eens wat gehakte nootjes toe of gedroogd fruit (cranberries of rozijnen). Bewaar de chocolade in een goed afsluitbare trommel, dan blijft het lang goed.
Meer Kerst inspiratie?
Neem ook eens een kijkje bij mijn andere Kerst recepten.
Recept

Kerst chocolade bark met candy canes
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- decoratie: bijvoorbeeld candy canes en kerststrooisel
Zo maak je het
- Bekleed de bakvorm met bakpapier. Dit gaat makkelijker als je het bakpapier eerst tot een prop vouwt, en daarna weer uitvouwt.
- Snijd de candy canes in stukjes.
- Smelt de pure chocolade au bain marie (in een kom boven een pan met heet water) en verdeel deze over de met bakpapier beklede bakvorm.
- Verdeel de candy canes en andere decoratie over de gesmolten chocolade. Laat de chocolade bark in minimaal vier uur goed hard worden in de koelkast. Bewaar de chocoladebrokken in de koelkast.






Atie
Wat een leuk idee Sandra!!!