Candy cane vind ik er altijd zo feestelijk uitzien! In Nederland zijn ze volgens mij helemaal niet zo populair, die leuke rood-witte ‘wandelstokjes’ met pepermuntsmaak. Toch zag ik ze na de Kerstdagen ineens bij de supermarkt liggen, in de bak met afgeprijsde kerstartikelen. Ik nam ze mee naar huis met het voornemen om er volgend jaar een lekker kerstrecept mee te maken en voila: hier is een lekkere kerst chocolade bark met candy canes! Dit gerechtje kost je (bijna) nul moeite om te maken, en zo kun je als afsluiter van je kerstdiner een zelfgemaakt chocolaatje serveren bij de koffie. Leuk toch? Door de candy cane wordt de chocolade wat minder heftig en lekker fris van smaak.
Variatietip voor kerst chocolade
Tip: je kunt de pure chocolade uiteraard ook vervangen door witte of melkchocolade, net wat jij zelf het lekkerste vindt! Ook met de topping kun je volop variƫren. Voeg bijvoorbeeld eens wat gehakte nootjes toe of gedroogd fruit (cranberries of rozijnen). Bewaar de chocolade in een goed afsluitbare trommel, dan blijft het lang goed.
Meer Kerst inspiratie?
Neem ook eens een kijkje bij mijn andere Kerst recepten.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
1 Reactie
Atie
6 december 2019 at 20:54Wat een leuk idee Sandra!!!