zoet

Kerst chocolade bark met candy canes

Kerstchocolade - Kerstbark

Candy cane vind ik er altijd zo feestelijk uitzien! In Nederland zijn ze volgens mij helemaal niet zo populair, die leuke rood-witte ‘wandelstokjes’ met pepermuntsmaak. Toch zag ik ze na de Kerstdagen ineens bij de supermarkt liggen, in de bak met afgeprijsde kerstartikelen. Ik nam ze mee naar huis met het voornemen om er volgend jaar een lekker kerstrecept mee te maken en voila: hier is een lekkere kerst chocolade bark met candy canes! Dit gerechtje kost je (bijna) nul moeite om te maken, en zo kun je als afsluiter van je kerstdiner een zelfgemaakt chocolaatje serveren bij de koffie. Leuk toch? Door de candy cane wordt de chocolade wat minder heftig en lekker fris van smaak.

Variatietip

Tip: je kunt de pure chocolade uiteraard ook vervangen door witte of melkchocolade, net wat jij zelf het lekkerste vindt! Ook met de topping kun je volop variëren. Voeg bijvoorbeeld eens wat gehakte nootjes toe of gedroogd fruit (cranberries of rozijnen). Bewaar de chocolade in een goed afsluitbare trommel, dan blijft het lang goed.

Kerst chocolade bark met candy canes

0 from 0 votes
Course: ZoetCuisine: KerstDifficulty: Eenvoudig
Voor

16

stukken
Prep time

30

minutes
Bereidingstijd

10

minutes
Calories

64

kcal
Wachttijd

240

minuten

Makkelijk recept voor kerstchocolade met pepermunt

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade

  • decoratie: bijvoorbeeld candy canes en kerststrooisel

  • extra nodig: bakvorm 20×20 cm

Bereiding kerstbark

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Dit gaat makkelijker als je het bakpapier eerst tot een prop vouwt, en daarna weer uitvouwt.
  • Snijd de candy canes in stukjes.
  • Smelt de pure chocolade en verdeel deze over de met bakpapier beklede bakvorm.
  • Verdeel de candy canes en andere decoratie over de gesmolten chocolade. Laat de chocolade bark in minimaal vier uur goed hard worden in de koelkast. Bewaar de chocoladebrokken in de koelkast.

Opmerkingen

  • Tip: om de stukken met rechte lijnen af te kunnen breken, haal je de chocolade na een kwartier uit de koelkast en maak je er alvast voorzichtig wat snijlijnen in. Je hoeft de chocolade niet helemaal tot de bodem in de snijden, maar tot ruim halverwege. Zodra de chocolade helemaal hard is, zet je een mes halverwege de snijlijn, de chocolade zal dan afbreken over de lengte van de snijlijn.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie

    Wat een leuk idee Sandra!!!

    6 december 2019 at 20:54
  • Reactie achterlaten