Millefeuille met geitenkaas en vijgen, is dat geen chique voorgerecht voor de feestdagen? Het grappige aan dit gerecht is dat het er super-de-luxe uitziet, maar eigenlijk heel erg makkelijk te maken is. Bovendien kun je het bladerdeeg voor de millefeuille met geitenkaas al eerder bakken, lekker makkelijk. Hoef je het alleen vlak voor het serveren nog maar even op te bouwen.
Betekenis millefeuille
De betekenis van het Franse millefeuille is ‘duizend laagjes’. Het woord mille gaf het al een beetje weg. De reden dat het deze naam heeft gekregen, is dat dit gerecht met bladerdeeg wordt gemaakt.
Als dat mooi opbolt in de oven, krijgt het een heleboel laagjes. Misschien geen duizend, maar toch! Het is in ieder geval een prachtige naam, vind je niet?
Vegetarische millefeuille
Het handige aan dit voorgerecht is dat je het heel eenvoudig naar ieders smaak kunt maken. Deze vegetarische millefeuille met geitenkaas en vijgen is perfect voor vegetariërs (en zwanger-proof), maar je zou er ook een plakje rauwe ham aan kunnen toevoegen voor de carnivoren.
En krijg je liefhebbers van vis op bezoek? Serveer hen dat deze millefeuille met gerookte zalm & kruidenkaas. Dezelfde basis, maar toch 3x een heel ander gerechtje.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Atie
23 december 2022 at 12:05Wat ziet dat er mooi uit Sandra! Dit ga ik zeker een keer maken.
Sandra
26 december 2022 at 12:09Leuk!