Muffins bakken vind ik altijd een leuk klusje voor in het weekend. Het kost wel even tijd maar ook weer niet zoveel, en je huis gaat er zo lekker van ruiken.
Het liefst doe ik de muffins in de oven, ga ik daarna even wat rommelen in huis of boodschappen doen, en als je dan weer terugkomt lekker op de bank ploffen met een kopje koffie en een versgebakken muffin. Jum!
Chunky Monkey muffins


Jullie weten misschien al wel dat ik dol ben op ‘Chunky Monkey’ oftewel de combinatie van banaan, chocolade en walnoten. Het gelijknamige ijs van Ben & Jerry vind ik onweerstaanbaar, en deze smoothiebowl met banaan en chocolade is één van mijn favoriete ontbijtjes.
Maar, ook in zoete baksels doet deze klassieke combinatie het goed. In deze bananenmuffins bijvoorbeeld!
Bananenmuffins met walnoten


Deze muffins met banaan zijn heerlijk luchtig en zoet door de banaan. Tijdens het eten kom je steeds grote stukken chocolade en walnoot tegen. Echt een ontzettend lekkere combinatie!
Muffins met banaan invriezen en bewaren
Met dit recept voor bananenmuffins maak je 8 grote, of 12 kleinere muffins. Die krijg je wellicht niet allemaal in één keer op.
Gelukkig blijven ze – goed verpakt in een luchtdichte doos – wel een dag of twee, drie lekker na het bakken.
Je kunt deze muffins met banaan ook heel goed invriezen. Laat ze voor je ze wilt eten in een uurtje of twee helemaal ontdooien.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Demi | DE KOOKFABRIEK
29 augustus 2016 at 07:58Leuk recept! Combi banaan, chocolade en walnoot lijkt me inderdaad ook super lekker!
Eef
26 augustus 2016 at 09:49Deze muffins zien er heerlijk uit! Gouden combinatie chocolade, banaan & walnoten.