zoet

Muffins met banaan, chocolade en walnoten

Muffins met banaan, chocolade en walnoten

Muffins bakken vind ik altijd een leuk klusje voor in het weekend. Het kost wel even tijd maar ook weer niet zoveel, en je huis gaat er zo lekker van ruiken. Het liefst doe ik de muffins in de oven, ga ik daarna even wat rommelen in huis of boodschappen doen, en als je dan weer terugkomt lekker op de bank ploffen met een kopje koffie en een versgebakken muffin. Jum!

Chunky Monkey muffins

Jullie weten misschien al wel dat ik dol ben op ‘Chunky Monkey’ oftewel de combinatie van banaan, chocolade en walnoten. Het gelijknamige ijs van Ben & Jerry vind ik onweerstaanbaar, en deze smoothiebowl met banaan en chocolade is één van mijn favoriete ontbijtjes. Maar, ook in zoete baksels doet deze klassieke combinatie het goed. In deze muffins bijvoorbeeld!

Recept muffins met banaan, chocolade en walnoten

  • 60 gr roomboter
  • 175 witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 overrijpe bananen
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 gr walnoten
  • 90 gr pure chocolade
  • 75 ml halfvolle melk

Zo maak je de banaan muffins

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet twee muffinvormen, 15 papieren muffinvormpjes en twee bakplaten klaar.
  • Doe de boter met de suiker in een kom en klop met de mixer glad. Voeg het ei toe en klop nog een keer goed door.
  • Breek de bananen in kleine stukjes en doe ze bij het beslag. Klop met de mixer op een lage stand tot een glad beslag.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder boven de kom en meng met een spatel door.
  • Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe tot alle melk is opgenomen in het beslag.
  • Hak de walnoten en de chocolade grof en meng door het beslag.
  • Zet de muffinvormen op de bakplaten en zet de 15 papieren vormpjes erin. Vul deze met het beslag en bak je bananen-muffins in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
  • Tip: bewaar de muffins het liefst niet langer dan 2 dagen in een afgesloten trommel. Krijg je ze voor die tijd niet op? Je kunt deze muffins ook heel goed invriezen (in een plastic zakje).

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Demi | DE KOOKFABRIEK

    Leuk recept! Combi banaan, chocolade en walnoot lijkt me inderdaad ook super lekker!

    29 augustus 2016 at 07:58
  • Reply Eef

    Deze muffins zien er heerlijk uit! Gouden combinatie chocolade, banaan & walnoten.

    26 augustus 2016 at 09:49
  • Reactie achterlaten