Menu
zoet

Muffins met banaan, chocolade en walnoten

recept muffins met bananen

Muffins bakken vind ik altijd een leuk klusje voor in het weekend. Het kost wel even tijd maar ook weer niet zoveel, en je huis gaat er zo lekker van ruiken.

Het liefst doe ik de muffins in de oven, ga ik daarna even wat rommelen in huis of boodschappen doen, en als je dan weer terugkomt lekker op de bank ploffen met een kopje koffie en een versgebakken muffin. Jum!

Chunky Monkey muffins

bananenmuffins

Jullie weten misschien al wel dat ik dol ben op ‘Chunky Monkey’ oftewel de combinatie van banaan, chocolade en walnoten. Het gelijknamige ijs van Ben & Jerry vind ik onweerstaanbaar, en deze smoothiebowl met banaan en chocolade is één van mijn favoriete ontbijtjes.

Maar, ook in zoete baksels doet deze klassieke combinatie het goed. In deze bananenmuffins bijvoorbeeld!

Bananenmuffins met walnoten

recept muffins met bananen

Deze muffins met banaan zijn heerlijk luchtig en zoet door de banaan. Tijdens het eten kom je steeds grote stukken chocolade en walnoot tegen. Echt een ontzettend lekkere combinatie!

Muffins met banaan invriezen en bewaren

Met dit recept voor bananenmuffins maak je 8 grote, of 12 kleinere muffins. Die krijg je wellicht niet allemaal in één keer op.

Gelukkig blijven ze – goed verpakt in een luchtdichte doos – wel een dag of twee, drie lekker na het bakken.

Je kunt deze muffins met banaan ook heel goed invriezen. Laat ze voor je ze wilt eten in een uurtje of twee helemaal ontdooien.

Muffins met banaan, chocolade en walnoten

5 from 3 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: MuffinsNiveau: Eenvoudig
Voor

12

stuks
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

277

kcal

“Chunky Monkey” muffins, oftewel bananenmuffins met stukken pure chocolade en walnoten, net als in het bekende Ben & Jerry ijs.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 200 gr 200 roomboter

  • 200 gr 200 suiker

  • 2 2 eieren

  • 2 2 bananen (liefst overrijp)

  • 200 gr 200 zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 1 snuf 1 zout

  • 75 gr 75 walnoten

  • 100 gr 100 pure chocolade

Bereiding

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet twee muffinvormen, 15 papieren muffinvormpjes en twee bakplaten klaar.
  • Doe de boter met de suiker in een kom en klop met de mixer glad. Voeg de eieren toe en klop nog een keer goed door.
  • Breek de bananen in kleine stukjes en doe ze bij het beslag. Klop met de mixer op een lage stand tot een glad beslag.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het zout boven de kom en meng met een spatel door.
  • Hak de walnoten en de chocolade grof en meng door het beslag.
  • Zet de muffinvorm op de bakplaat en zet er papieren vormpjes in (8 grote of 12 kleine). Vul deze met het beslag en bak je bananen-muffins in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat helemaal afkoelen op een rooster.

Opmerkingen

  • Tip: bewaar de muffins het liefst niet langer dan 2 dagen in een afgesloten trommel. Krijg je ze voor die tijd niet op? Je kunt deze muffins ook heel goed invriezen (in een plastic bakje).
  • Tip: heb je teveel beslag? Verdun met een beetje melk en bak er pannenkoeken van!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

zelf muffins maken

2 Reacties

  • Demi | DE KOOKFABRIEK
    29 augustus 2016 at 07:58

    Leuk recept! Combi banaan, chocolade en walnoot lijkt me inderdaad ook super lekker!

    Reply
  • Eef
    26 augustus 2016 at 09:49

    Deze muffins zien er heerlijk uit! Gouden combinatie chocolade, banaan & walnoten.

    Reply

Laat een reactie achter