Zin in een vullend ontbijt? Maak dan dit recept voor overnight oats. Vullend dankzij de havermout en cashewnoten, en lekker zoet door de dadels.

Rens Kroes - Powerfood
De basis van dit recept komt uit het Powerfood kookboek van Rens Kroes. En ik moet eerlijk zeggen... Ik ben niet haar grootste fan, maar lekkere recepten maken kan ze wel!
Dit ontbijtje is veruit mijn favoriet en sinds ik het boek in huis heb komt dit recept echt heel vaak op tafel. Rens noemt het een 'kickstart' ontbijt en dat is het ook zeker. Het vult ontzettend en houd me tot de lunch vol.
Mealpreppen
Je kunt (moet zelfs, eigenlijk) het de avond van tevoren al deels voorbereiden, zodat je 's ochtends niet al teveel tijd meer kwijt bent. Fijn toch? Handig: je kunt het daardoor ook goed meenemen naar je werk.
Het basisrecept is al erg lekker, maar op de versie op de foto heb ik nog wat fruit (frambozen & bosbessen) aan de mix toegevoegd. Ook heel smakelijk en het zorgt voor een mooi kleurtje!
Als extraatje zou je er eventueel nog wat verdunde notenpasta overheen kunnen drizzelen, maar eigenlijk heeft dit ontbijt verder helemaal niets nodig. Het is echt heerlijk!
Medjoul dadels
Voor dit recept maak ik het liefste gebruik van Medjoul dadels. Deze zijn wel wat duurder dan 'normale' dadels, maar ze zijn zoveel lekkerder dat dit het extra geld absoluut waard is!
Medjoul dadels zijn groter en zoeter dan gewone dadels, en daardoor ook een stuk minder droog. Neem ze dus vooral mee als je ze tegenkomt!
Dit ontbijt is helemaal vegan.
Recept
Overnight oats van havermout en cashewnoten
Ingrediënten
- 35 gr havermoutvlokken
- 25 gr cashewnoten
- 2 Medjoul dadels
- 1 el kokosrasp
- 1 tl vanille-extract
- Eventueel extra: frambozen en bosbessen
- Eventueel extra: ahornsiroop
Zo maak je het
- Doe de avond voordat je dit ontbijt wilt eten, de havermoutvlokken en de cashewnoten in een kom en giet er water overheen, zodat alles onder een laagje water staat. Zet dit in de koelkast.
- Giet de volgende ochtend het water af en doe het mengsel samen met de dadels, kokosrasp, vanille en de helft van het fruit in de blender. Meng alles tot een egaal mengsel en doe in een kommetje.
- Versier je overnight oats met de rest van het fruit en bestrooi eventueel met nog wat extra kokosrasp. Tip: als je het ontbijt niet zoet genoeg vindt, kun je het extra zoeten met een beetje honing of ahornsiroop.
Laat een reactie achter