Zelf broodbeleg maken is echt heel leuk om te doen. En fijn, want zo weet je precies wat erin gaat. Het belangrijkste: het is ook nog eens hartstikke lekker! Deze notenspread smaakt heerlijk op een geroosterde boterham of een plak bananenbrood, kopje thee erbij en je hebt een heerlijk ontbijt. De hazelnootpasta is lekker op toast.
Notenboter variaties
Qua soorten noten kun je met deze notenspread helemaal losgaan. Kies vooral wat jij lekker vindt of wat je toevallig nog in huis hebt. Zelf ben ik dol op cashewnoten en die heb ik er dan ook in gedaan. Maar misschien ben jij wel gek op amandelen? Of heb je nog een handje walnoten in huis? In principe kun je hier echt alle kanten mee op. Ik geef je een recept voor een notenboter en een recept voor hazelnootpasta, maar je kunt uiteraard lekker experimenteren met allerlei smaakmakers. Voeg bijvoorbeeld een snufje kaneel toe aan het mengsel van de notenboter, of een lepel honing.
Recept hazelnootpasta
(voor 200 ml)
- 100 gr hazelnoten
- 50 gr cacaopoeder
- 25 gr poedersuiker
- 2 el zonnebloemolie (eventueel meer)
- snufje zout
Doe de hazelnoten in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en maal net zo lang tot er een smeuïge pasta ontstaat. Vind je de hazelnootpasta te dik? Dan kun je altijd nog wat extra olie toevoegen.
4 Reacties
Mia J ansen
3 december 2017 at 13:54Ik ga het straks gelijk proberen, lijkt me superlekker.
Ipv bietenstroop, die ik nu aan het uitproberen ben.
Ik koop steeds 1 product, en maak dat eerst op.
Anders staat het zolang, ik ben maar alleen.
Sandra
4 december 2017 at 21:02Leuk Mia! Ben benieuwd wat je er van vindt!
Anne-Marie
9 mei 2016 at 19:46Ik maak ook iedere paar weken mijn eigen potje notenpasta, zo lekker! Mijn favoriete combi is walnoten/cashew en wat zeezout. Honing erbij heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd.
Eef
8 mei 2016 at 19:16Wat een leuk idee om zelf je eigen notenspread te maken. Lijkt me heerlijk!